Ministerie van Defensie

Defensiepersoneel in boek Turks-Nederlandse rolmodellen

28 mei 2010, 14.33 uur

Het boek 'Turkse afkomst, Nederlandse toekomst' is gisteren door stichting De Nieuwe Generatie gepresenteerd. In het boek komen 47 succesvolle Turkse Nederlanders aan het woord, waaronder 4 Defensiemedewerkers.

Wachtmeester van de Koninklijke Marechaussee Mustafa Bal, sergeant der eerste klasse van de Koninklijke Luchtmacht Günay Güvendi, wachtmeester van de Koninklijke Marechaussee bokser Hüsnü Kocabas en Seval Kaplan van de Dienst Vastgoed Defensie zijn geïnterviewd voor het boek.

Wachtmeester van de Koninklijke Marechaussee Mustafa Bal. - Foto: ministerie van Defensie

De verschillende Turkse Nederlanders willen met dit boek mensen inspireren die wat meer moeite hebben met het veroveren van een plaats in de samenleving. Voorzitter Erdinç Saçan van De Nieuwe Generatie noemt de geïnterviewden rolmodellen, die stuk voor stuk in zichzelf geloven: "En dat ook van de samenleving vragen: kijk niet naar onze afkomst, maar naar onze toekomst."

Divers personeelsbestand

Defensie hecht heel veel waarde aan een goed diversiteitsbeleid, omdat het een wezenlijke en kwalitatieve bijdrage levert aan de taakuitvoering. De afgelopen jaren is namelijk gebleken dat Defensie voor het uitvoeren van haar taken en ambities behoefte heeft aan een divers samengesteld personeelsbestand.

De aanwezigheid van vrouwen en personeelsleden met een andere culturele achtergrond openen tijdens missies deuren die anders gesloten zouden blijven. Hun aanwezigheid draagt bij aan wederzijds begrip, gemakkelijker toegang tot vrouwen en het voor de uitvoering van de taken vereiste respect voor de lokale bevolking en haar eigen tradities en gebruiken.