Inschrijving derde landelijke zorgmarathon geopend

28/05/2010 15:00

SDB Groep

Op vrijdag 24 september 2010 vindt de derde landelijke zorgmarathon plaats op het Nationaal Sportcentrum Papendal, georganiseerd door SDB Groep. De SDB Zorgmarathon bestaat uit een estafetteloop over 42 kilometer en 195 meter voor teams van medewerkers uit de sector Zorg & Welzijn en uit een congres voor bestuurders rond een thema dat gekoppeld is aan de zorgmarathon. Teams en bestuurders kunnen zich vanaf nu aanmelden op www.sdbzorgmarathon.nl.

De Zorgmarathon wordt georganiseerd voor medewerkers van zorgorganisaties in Nederland met meer dan 100 medewerkers, en is bedoeld om medewerkers in de zorg letterlijk in beweging te brengen. Het niveau van de lopers is niet belangrijk; plezier in bewegen staat voorop. Dankzij deskundige begeleiding en speciale trainingsschema's zal iedere deelnemer in staat zijn de gekozen afstand (4 of 8 kilometer) op verantwoorde wijze af te leggen.

De SDB Zorgmarathon heeft drie doelen: vitaliteit in de zorg onder de aandacht brengen, deelnemers verantwoord laten lopen onder professionele begeleiding, en het ondersteunen van het goede doel. Dit jaar is dat de stichting Fonds Gehandicaptensport.

De landelijke Zorgmarathon begint inmiddels een erkend fenomeen te worden. Aan de tweede editie namen meer dan 1000 medewerkers van zorginstellingen deel.

Ook bekende topsporters als Arnold Vanderlyde en Gerard Nijboer, oud-Europees marathonkampioen en zilveren-medaillewinnaar op de Olympische Spelen geven die dag acte de présence. Arnold Vanderlyde verzorgt een aantal warming-ups en Gerard Nijboer voorziet de lopers voor en tijdens het evenement van deskundig advies.

Bestuurderscongres

Voorafgaand aan de SDB Zorgmarathon vindt er een wetenschappelijk en praktijkgericht congres plaats voor bestuurders van zorgorganisaties. Dit congres wordt georganiseerd in samenwerking met Skipr, het crossmediale communicatieplatform voor beslissers in de zorg.

Organisatie en sponsoren

De eerste landelijke Zorgmarathon is een initiatief van SDB Groep, leverancier van payroll- / HR-instrumenten en consultancy voor de zorgsector en Wings Multiservices.

De SDB Zorgmarathon wordt gesteund door een aantal partners, te weten, de Atletiekunie, Fonds Gehandicaptensport, Skipr en Zilveren Kruis Achmea.

Als sponsoren van het evenement treden op Run2Day, VX Company, Extravar, Interform, EMC, Bureau aan Zee en ING Carlease.





http://www.sdbzorgmarathon.nl