Tommy Hilfiger Europe presenteerde Hilfiger Denim Live met Matt & Kim

28/05/2010 15:10

Tommy Hilfiger Group B.V.

DONDERDAG 27 MEI 2010, 21.00 UUR

WIE:

Tommy Hilfiger Europe, Matt & Kim, Major Lazer, The Drums, Kraak & Smaak, French Horn Rebellion, Le Le, DJ Arnold, Parra Soundsystem, Tygo Gernandt, Eva van Wijdeven, Valerio Zeno, De Opposites, Teun Kuilboer, Jim Bakkum, Dewi Pechler, Suzanne de Jong, Martijn Lakemeijer, Saar Koningsberger, Kimberly Klaver, EliZe, Susanne Dijksterhuis, Mick de Lint, locale vips, opinion leaders en socialites.

WAT:

Donderdag 27 mei 2010 werd voor de tweede keer het Hilfiger Denim Live evenement. georganiseerd in Amsterdam: de plaats waar het muziekinitiatief in april 2009 zijn wereldpremière beleefde. Het evenement vond plaatst in Paradiso: een van de meest prestigieuze muzikale hotspots van Amsterdam.

Hoofdact van het evenement was de met een MTV-award bekroonde en in Brooklyn woonachtige indie-popband Matt & Kim. Dit duo staat momenteel ook model in de advertentiecampagne lente/zomer 2010 van Hilfiger Denim. Matt & Kim werden bijgestaan door een waanzinnige line-up van Amerikaanse en Nederlandse artiesten, waaronder Major Lazer, de uit Brooklyn afkomstige band The Drums en het Nederlandse DJ-trio Kraak & Smaak. Tevens stonden op het podium het in New York woonachtige duo French Horn Rebellion, de Nederlandse popband Le Le, DJ Arnold en post-punkgroep Parra Soundsystem. Het evenement werd bijgewoond door verschillende Nederlandse beroemdheden en vip's, waaronder Tygo Gernandt, Eva van Wijdeven, Valerio Zeno, De Opposites, Teun Kuilboer, Jim Bakkum, Dewi Pechler, Suzanne de Jong, Martijn Lakemeijer, Saar Koningsberger, Kimberly Klaver, EliZe, en Mick de Lint.

Hilfiger Denim Live is een uniek muziekevenement dat in 2009 het levenslicht zag. De première ging in Amsterdam van start met een goed uitgedacht indie-rockconcert met als hoofdact The Virgins en The Films die model stonden in respectievelijk de advertentiecampagnes lente en zomer '09 van Hilfiger Denim. Het hoofdconcert werd gevolgd door muziek van verschillende internationaal befaamde dj's. Na Amsterdam was Berlijn aan de beurt met als hoofdact The Films en eerder dit jaar werd Brussel aangedaan. Bij Hilfiger Denim draait alles om muziek en Tommy Hilfiger heeft door de jaren heen al vele toonaangevende muzikanten een rol laten spelen in zijn campagnes, variërend van David Bowie en Iman tot Beyoncé. Ook heeft hij ook tournees gesponsord van verschillende legendarische rockmuzikanten, zoals The Rolling Stones en Lenny Kravitz.

Om de sterke band tussen Hilfiger Denim en de muziekwereld kracht bij te zetten, lanceerde Tommy Hilfiger in 2009 de online evolutie van Hilfiger Denim - www.hilfigerdenim.com. Op deze website komt de distinctieve mode van Hilfiger Denim samen met de sound van gevestigde artiesten en opkomend talent. Op de website kunnen klanten ook de moderne Hilfiger Denim-styles bekijken, terwijl ze genieten van de muziek die als inspiratie diende voor de designs.

WANNEER:

Donderdag, 27 mei 2010, 21.00 - 4.00

WAAR:

Paradiso

Weteringschans 6

1017 SG, Amsterdam

MEER:

MATT & KIM

Keyboardspeler/zanger Matt Johnson en drummer/zangeres Kim Schifino traden in oktober 2004 voor het eerst op als Matthew en Kimberly. Zij deden dit onder druk van een vriend en slechts een paar maanden nadat zij voor het eerst hun instrumenten ter hand hadden genomen. Ze veranderden hun naam en speelden de rest van dat jaar zo vaak als ze konden in hun thuishaven Brooklyn. In 2006 kwam hun debuutalbum uit dat direct werd omarmd door critici en fans en ze bleven toeren en traden op tijdens grote evenementen zoals The Siren Music Festival en Lollapalooza. In 2007 waren Matt & Kim te zien op MTV2, waar zij een programma presenteerden en meer recentelijk traden ze op tijdens het Pitchfork Music Festival, Outside Lands 2009 en op het 25ste jaarlijkse San Diego Street Scene. Tijdens de MTV Video Music Awards in september 2009 wonnen ze de award voor Breakthrough Video voor hun videoclip "Lessons Learned". Hun energieke optreden zette ook de toon voor de mtvU Woodie Awards show, die te zien was op MTV, MTV2 en mtvU in december 2009.

MAJOR LAZER

Major Lazer, vernoemd naar een fictieve figuur, bestaat uit DJ's Diplo en Switch die elkaar leerden kennen nadat ze beiden hadden samengewerkt met M.I.A. Het eerste album van dit duo Guns Don't Kill People. Lazers Do kwam uit op 16 juni2009. Zangers zoals Santigold, Vybz, Kartel, Ward 21, Busy Signal, Nina Sky, Amanda Blank, Mr. Vegas, Turbulence, Mapei, T.O.K., Prince Zimboo, Leftside en anderen hebben een bijdrage geleverd aan het album als gastzangers. Vorige zomer sloot Major Lazer zijn Amerikaanse tournee af en de eerste single van het album, "Hold the Line" was genomineerd voor een MTV Video Award in de categorie Breakthrough. In hun videoclip voor "Zumbi" speelt komiek Andy Milonakis een rol. In april 2010 trad Major Lazer op tijdens het befaamde Coachella Music Festival.

THE DRUMS

Jonathan Pierce en Jacob Graham ontmoetten elkaar tijdens zomerkamp. Kort na hun eerste ontmoeting, formeerden zij de electro-popband Goat Explosion en tijdens hun tienerjaren toerden zij veelvuldig door Noord-Amerika. Aan het eind van 2008 werd The Drums geboren en ze produceerden en namen eigenhandig vijftien songs op. Ze waren toen nog woonachtig in Central-Florida, maar in 2009 spaarden ze genoeg geld bij elkaar om naar New York te kunnen verhuizen. Eenmaal in New York maakten Adam Kessler, voormalig gitarist van Ekland, en de in New York geboren drummer Connor Hanwick The Drums compleet. Eind juni 2009 waren de optredens van The Drums uitgegroeid tot wekelijkse dansfeesten die trouw werden bezocht door de meest kritische muziekfans in New York. Dankzij hun 'explosieve liveshow', hun sound en hun imago werden zij door NME al snel omgedoopt tot 'Officieel de meest Coole band van New York'. Hun muziek werd op de Britse nationale radio gedraaid en op verschillende Amerikaanse college-radiostations. The Drums bieden de meest onwaarschijnlijke mix in hun songs waarin tegenstrijdige esthetica en ideeën prachtige met elkaar in botsing komen.

KRAAK & SMAAK

Het Nederlandse DJ-trio Kraak & Smaak wordt gezien als Nederlands meest hippe producer, DJ en liveact. Smaak & Kraak, bestaande uit Oscar de Jong, Mark Kneppers en Wim Plug, is een van de snelst groeiende namen in de internationale dancescene. Nadat ze in 2003 hun, nu zeer gewilde 12"s uitbrachten, lanceerden ze in 2006 hun debuutalbum Boogie Angst dat leidde tot een wereldwijde ondersteuning vanuit de funk- en electrogemeenschap, gevolgd door Britse radiosmaakmakers zoals Annie Nightingale en Pete Tong in het Verenigd Koninkrijk en Jason Bentley in LA. In 2008 brachten ze hun tweede album uit Plastic People waarmee ze een wereldwijde hit scoorden met 'Squeeze Me." In 2009 wonnen ze de European Border Breaker's Award en presenteerden ze het Eurosonic festival in Groningen tijdens een televisieshow die werd gepresenteerd door Jools Holland. Kraak & Smaak heeft ook een aantal goed ontvangen dansvloerremixen op zijn naam staan voor artiesten zoals Maxwell, Jamiroquai, Fedde le Grand, Don Diablo en Junkie XL om maar een paar te noemen. Het derde album komt uit in de herfst van 2010.

FRENCH HORN REBELLION (NYC)

French Horn Rebellion wordt gevormd door de broers Robert en David Perlick-Molinari: geboren en getogen in Milwaukee, Wisconsin. FHR is in 2007 opgericht toen Robert, de jongste van de twee broers en een zeer getalenteerde bespeler van de Franse hoorn, aan zijn oudere broer David voorstelde om samen te rebelleren; dat was het begin van een levenslange creatieve reis. Vanaf hun debuutsingle, 'Up All Night' is FHR hemelhoog geprezen en bewierrookt door radio, pers en bloggers. Het duo, dat momenteel woonachtig is in Brooklyn, New York, bracht op 1 maart 2010 hun single 'Beaches & Friend' uit. De single, die is geschreven in samenwerking met het Braziliaanse duo Database, dat bevriend is met FHR en sinds kort ook met hen toert, overstijgt alle verwachtingen. Gezamenlijk verzonnen ze de verschillende zang- en synthesizermelodietjes en van daaruit werden er verschillende versies gecreëerd.

LE LE

Het in Champagne woonachtige trio Le Le, is een unieke kracht binnen de hedendaagse moderne muziekindustrie. De manier waarop zijn hun eigen vorm van genialiteit creëren, wordt alleen naar de kroon gestoken door hun eigen vermogen om de regels van muziek als geheel aan te passen en te modelleren. "Dankzij onze collectieve genialiteit kennen wij geen beperkingen," aldus een lid van het trio, Piet Par'A. De rest van het trio wordt gevormd door de eigenzinnige producer en allround muzikant en goochelaar Rimer London en zanger Serge Faberyayo. "We maken ons eigen vorm van magische genialiteit, die we Esperantology noemen. Het is een wetenschap in een muzikaal melkwegstelsel. We schrijven songs in het Engels, Nederlands, Duits en Frans en dat is nog maar het begin," aldus Serge Faberyayo. Hun eerste EP La Bouche zal op 20 oktober uitkomen bij Magnetron Music.

PARRA SOUNDSYSTEM

Parra Soundsystem is een post-punkgroep bestaande uit Parra, Mr. Wix, Tom Trago, MC Lyrical Tie en Gee. Hun mixtape kwam uit in december 2009.

DJ ARNOLD

De in Amsterdam woonachtige DJ Arnold is bekend vanwege zijn DJ-sets tijdens Noodlanding! in Paradiso. Daarnaast speelt hij 1 tot 2 keer per maand in de Crossfader in de Melkweg en doet hij sets bij Ekko, Rotown en het Patronaat. Verder schrijft hij voor tijdschriften zoals Oor, Live XS en Music Minded.





http://www.hilfigerdenim.com