Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 28 mei

Alkmaar, 28-05-2010 o 15.00 uur

Man gewond na straatroof (tevens homepagebericht)

Hoorn, donderdag 27 mei 2010.

Rond 17.45 uur is een 71-jarige man uit Hoorn op de Venenlaan op brute wijze overvallen en gewond geraakt aan zijn hoofd. Hij werd van achteren besprongen en viel op de grond. De negroïde dader pikte zijn portemonnee en ging er rennend vandoor over de Emmalaan. Het slachtoffer werd opgevangen door passanten die meteen de politie belden.

Het slachtoffer liep aan de achterkant van zijn hoofd een bloedende hoofdwond op maar was nog wel aanspreekbaar. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar hij is opgenomen. De politie heeft meteen een buurtonderzoek ingesteld maar dat leverde vooralsnog weinig op. Twee passanten zijn gehoord en zij omschrijven de dader als een negroïde jongeman van rond de 20 jaar oud. Hij droeg donkere kleding en had de gestolen portemonnee in zijn hand.

De recherche stelt een nader onderzoek in en is op zoek naar meer mensen die inlichtingen over deze straatroof kunnen verschaffen. Zij kunnen bellen met de politie in Hoorn: 0900-8844.

Bestuurder auto Spanbroekerweg meldt zichzelf

Wognum, donderdag 27 mei 2010.

Een 18-jarige man uit Opmeer heeft zich donderdagochtend rond 10.20 uur gemeld op het politiebureau in Wognum. Hij meldde zich als bestuurder van de auto die op maandagochtend 24 mei op de Spanbroekerweg in Spanbroek zou zijn ingereden op het uitgaanspubliek. Hij had gehoord dat de politie op zoek was naar getuigen hiervan en besloot zichzelf te melden op het politiebureau.

Er stonden rond 02.15 uur diverse mensen op de Spanbroekerweg toen een donkerkleurige auto met hoge snelheid aan zou zijn komen rijden vanuit de richting van de kerk. De auto reed dwars door het aanwezige uitgaanspubliek heen. Verschillende mensen moesten opzij springen. Ter hoogte van een café stopte de bestuurder. Een man probeerde hem te kalmeren maar de bestuurder reed vol gas achteruit, waardoor de man die hem aansprak enkele meters mee werd gesleurd. Hij kon zichzelf in veiligheid brengen.

De 18-jarige man werd op het politiebureau aangehouden en is in verzekering gesteld. De politie doet verder onderzoek naar het incident en is nog steeds op zoek naar getuigen hiervan. Zij kunnen zich melden bij de politie in Wognum via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Den Helder, vrijdag 28 mei 2010.

Rond 00.30 uur werd op de duinweg een 26-jarige automobilist uit Den Helder betrapt op het rijden onder invloed. De man blies aan het bureau bijna vier maal de toegestane hoeveelheid: 855 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal en moest meteen zijn rijbewijs inleveren.

Spiegel aangetikt, rijbewijs kwijt

Heerhugowaard, donderdag 27 mei 2010.

Rond 22.30 uur vond er op de Basiusstraat een kleine aanrijding plaats. Een 44-jarige automobilist uit Heerhugowaard tikte met zijn buitenspiegel de spiegel van een andere auto aan. Toen de politie ter plaatse kwam bleek waarom. De man had alcohol gedronken. Aan het bureau blies hij als beginnend bestuurder 510 ug/l (tot 90 toegestaan) en hij kreeg een proces-verbaal en moest ook meteen zijn rijbewijs inleveren.

Jongen aangehouden na diefstal uit woning

Castricum, vrijdag 28 mei 2010.

Een 17-jarige jongen uit Castricum is vanmorgen door de politie aangehouden als verdachte van diefstal uit een woning van een kennis in april van dit jaar. De jongeman zou een spaarpot en een spelcomputer hebben meegnomen uit een huis waar hij op visite was aan de Professor van der Scheerlaan. Hij zou het geld en de spelcomputer terug gaan geven maar dat gebeurde maar niet. In plaats daarvan bedreigde hij de aangeefster. De jongeman is in verband met een nader onderzoek opgesloten in een politiecel.

Dronken winkeldief bedreigt agenten

Alkmaar, donderdag 27 mei 2010.

Aan het begin van de avond werd een 38-jarige man uit Alkmaar betrapt op winkeldiefstal bij een supermarkt aan het Geert Groteplein. De man is een bekende van de politie. Hij was agressief en onder invloed van drank.

Toen hij met politieagenten mee moest ging hij helemaal uit zijn dak. Hij beledigde en bedreigde de dienders. In het cellencomplex spuugde hij een officier van dienst in zijn gezicht. De verdachte veinsde dat hij problemen kreeg met zijn hart. Hij werd eerst voor onderzoek onder bewaking overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd de bloeddruk van deze patiënt gemeten, bloed van hem afgenomen en een hartfilmpje gemaakt. Alle uitslagen waren goed en hij mankeerde dus niets. Hij ging lachend weer terug naar het bureau waar hij in afwachting van een nader onderzoek is ingesloten in een politiecel.

Tegen de man stond ook nog een zaak open van eerder op de dag toen hij medewerkers van een winkeltje aan de Montalbaen bedreigde en beledigde.

Boosterrijder eindigt onwel op terras

Hoorn, donderdag 27 mei 2010.

Vermoedelijk doordat hij onwel werd is een 70-jarige man uit Hoorn rond 12.30 uur op de Rode Steen met zijn booster een terras opgereden. Het ging met enige snelheid en stoelen en tafels vielen omver. Zijn booster maakte enkele rondjes en kantelde. De man sprak onsamenhangend en is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis waar hij werd opgenomen. Er raakten verder geen mensen gewond.

Vier gewonden na aanrijding

Zijdewind, donderdag 27 mei 2010.

Rond 18.10 uur vond op de Provincialeweg de N241 bij De Weel een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bestelbusje waarbij vier inzittenden gewond raakten.

De 25-jarige bestuurder van het bestelbusje stak vanaf de Weelweg de N241 over om te rijden in de richting van de Rijdersstraat in t Veld. Bij dit oversteken zag hij de personenauto die voor hem van rechts kwam over het hoofd waardoor de autos tegen elkaar aan botsten. De personenauto werd bestuurd door een 55-jarige vrouw uit Opmeer. Bij haar in de auto zaten tevens een 62-jarige vrouw uit Hoorn en een 59-jarige vrouw uit Hoogwoud. De betrokkenen konden zelfstandig uit hun voertuig komen. Ze werden allen vervoerd naar ziekenhuizen in Alkmaar en Beverwijk waar ze ondermeer met nek- en rugklachten zijn opgenomen. Het rijbewijs van de 25-jarige bestuurder is door de politie ingenomen als verdachte van het veroorzaken van een aanrijding met zwaar lichamelijk letsel.

Wheelie kost rijbewijs

Obdam, donderdag 27 mei 2010.

Agenten op de Weerestraat waren er rond 17.00 uur getuige van dat een 17-jarige bromfietser uit Heerhugowaard een wheelie maakte. Ze zagen dat hij een stukje alleen op het achterwiel van zijn voertuig reed. Het hoeft geen bewijs dat dergelijk verkeersgedrag gevaarlijk is want de kans dat de controle over het voertuig wordt verloren is groot. De jongeman kreeg een bekeuring en moet zijn rijbewijs inleveren.

Drankrijder valt op door te snel rijden

Alkmaar, donderdag 27 mei 2010.

Rond 21.25 uur zagen agenten op de Huiswaarderweg dat een 42-jarige automobilist uit Bergen te snel reed over de Huiswaarderweg. De man reed zon 110 km/u waar 70 is toegestaan. Hij reageerde wat laat op een stopteken en kon daarom pas op de Vlielandstraat aan de kant worden gezet. Hij bleek flink te hebben gedronken en blies aan het bureau 590 ug/l (tot 220 toegestaan). De man moest zijn rijbewijs inleveren en krijgt een proces-verbaal.

Verkeerscontrole levert veel op

Wieringerwerf, woensdag 26 mei 2010.

Tussen 10.00 en 16.00 uur heeft de politie, in samenwerking met diverse andere instanties, een grote verkeerscontrole gehouden bij parkeerplaats De Wierde langs de snelweg A7. Dit leverde veel resultaat op.

Aan de controle deden ondermeer personeel mee van: politie, de Belastingdienst, de Vreemdelingendienst, de Koninklijke Marechaussee, de Inspectie Verkeer en Waterstaat en de gemeente Wieringermeer.

Er werden 1.300 voertuigen aan een controle onderworpen

80 overtredingen werden hierbij geconstateerd en bekeurd ondermeer wegens:

het niet kunnen tonen van een rij- en kentekenbewijs, het niet handsfree bellen, het niet dragen van de autogordel, het hebben van gladde autobanden en het niet hebben van een verzekering. Drie auto's zijn uit het verkeer genomen in verband met onverzekerd rijden.

De Belastingdienst heeft voor 60.000 euro aan belastingschuld geïncasseerd. Door de medewerkers van die dienst zijn nog eens drie auto's in beslag genomen.

Er zijn 100 vrachtwagens gecontroleerd waarvan 18 niet waren voorzien van een verplicht Eurovignet.

Tevens werd er nog voor 1000 euro aan geldboetes geïnd van mensen die nog een bedrag bij het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) hadden openstaan.

Tot slot werden 3.000 voertuigen gefotografeerd die voorbij reden. Hiervan reden er 386 sneller dan de toegestane 120 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 162 km/u.

Snelheidscontrole

Alkmaar, donderdag 27 mei 2010.

Tussen 14.00 en 17.00 uur is met een radarapparaat de snelheid gecontroleerd van automobilisten op de Zeswielen. Dit is een weg gelegen binnen de bebouwde kom van de gemeente Alkmaar. Van de 721 passanten reden er 94 sneller dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u. Overtreders krijgen een acceptgirokaar thuis.