Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 28-05-2010

Waalwijker vernielt toegangsdeur appartementencomplex

WAALWIJK - De politie heeft gisteravond in een woning in Waalwijk een 54-jarige Waalwijker aangehouden voor vernieling. Agenten kregen rond 22.30 uur de melding dat een man in beschonken toestand de toegangsdeur van een appartementencomplex aan de Noordstraat vernielde. Na onderzoek trof de politie de man aan in een woning aan. De glassplinters van de toegangsdeur zaten nog op zijn kleding. Tijdens de aanhouding verzette hij zich waarop de agenten een armklem aanlegden om hem onder controle te krijgen.

Politie houdt tweede verdachte van zware mishandeling aan

GILZE - De politie heeft gisteren een 21-jarige man uit Baarle Nassau, buiten heterdaad aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op zaterdag 13 februari jl. samen met een 20-jarige plaatsgenoot een 23-jarige man uit Gilze te hebben mishandeld. Dit gebeurde in een horecagelegenheid aan de Heuvel. Het slachtoffer liep daarbij letsel aan zijn oog op.

Tijdens de carnaval, op 13 februari jl. raakte het slachtoffer in een café betrokken bij een vechtpartij. Daarbij kreeg hij onder andere klappen in het gezicht. Na de mishandeling bleek dat hij oogletsel opgelopen had. Een gescheurd ooglid, kneuzingen en een beschadigd hoornvlies was het gevolg. De politie stelde een onderzoek in wat wees in de richting van de twee verdachten. De officier van justitie verleende haar toestemming voor de aanhouding buiten heterdaad. De 23-jarige man werd eergisteren aangehouden en de 21-jarige meldde zich gisteren op het bureau.

Politie houdt jeugdigen aan in attractiepark

KAATSHEUVEL - De politie heeft gisteren 8 jeugdigen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Twee groepen uit Den Haag en Cuijk kregen in het park een conflict met elkaar bij een attractie. Medewerkers van het park sprongen tussen beiden en scheidden de groepen. Een uur later kwamen beide groepen, die op schoolreis waren elkaar weer tegen. Er ontstond een woordenwisseling waarbij enkelen elkaar in de haren vlogen. De beveiliging van het park greep opnieuw in en informeerde de politie die 8 jeugdigen in de leeftijd van 14 tot 16 jaar meenam naar het bureau.

Alerte klant voorkomt winkeldiefstal

OOSTERHOUT: Een 17-jarige jongen uit Oosterhout heeft vanmorgen omstreeks 09.30 uur in een onbewaakt moment geprobeerd pakjes
sigaretten te stelen in een supermarkt op aan de Nieuwe Bouwlingstraat. Een klant wist te voorkomen dat de jongen iets kon buit maken.

De jongen zag dat er niemand in de tabakscorner stond. Hij liep naar de uitstalrekken en haalde daar enkele pakjes sigaretten uit. Een getuige sprak hem aan, waardoor de verdachte schrok en de sigaretten op het kopieerapparaat achterliet. Hij rende weg achtervolgd door twee medewerkers van de supermarkt. Een surveillance eenheid zagen de winkeldief en zijn achtervolgers rennen en hebben de knul die zijn vlucht staakte aangehouden. Hij vertelde onlangs op zijn school ook al betrokken te zijn geweest bij een diefstal c.q. helingszaak. De jongen zal besproken worden in het jeugdoverleg. (WvH)

Auteur
Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 28-05-2010 15:37 | © Regio Midden en West Brabant |