NOVA

28-05-2010

VVD versus CDA
Een nieuwe Politieke Barometer: heeft de campagne van CDA-leider Jan Peter Balkenende die zijn pijlen richt op de VVD zin? Of blijft VVD-leider Mark Rutte het goed doen en stijgt zijn partij opnieuw in de peiling? En hoe gaat het met de linkse stem? Vanavond in NOVA de nieuwste zetelverdeling. In de studio reageren campagneleiders van PvdA en VVD.

Bekijk alvast de peiling van drie dagen geleden.

Afscheidsfeestjes onder de loep
Een keur aan bekende burgemeesters vertrok de afgelopen tijd: Gerd Leers uit Maastricht, Ruud Vreeman uit Tilburg en recent Job Cohen uit Amsterdam. Bij zo'n vertrek hoort natuurlijk een afscheidsfeest. Maar wie betaalt het feest en hoe duur is het? NOVA deed onderzoek en stuitte op opmerkelijke verschillen.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen

Maandag in NOVA Politiek: Geert Wilders
In café Dudok zijn de nummers één van alle grote partijen te gast: Mark Rutte, Job Cohen, Jan Peter Balkenende, Geert Wilders, Femke Halsema, Emile Roemer, Alexander Pechtold en André Rouvoet. De lijsttrekkers wordt het hemd van het lijf gevraagd door twee van de vier presentatoren: Twan Huys, Clairy Polak, Ferry Mingelen en Joost Karhof. Maandag beginnen we met PVV-leider Geert Wilders.

(Onderwerpen onder voorbehoud)