Gemeente Veere


Nieuws

Uitspraak procedure minicamping

Op 26 mei 2010 heeft de Raad van State uitspraak gedaan in de procedure, die De Heksenketel Veere tegen de gemeente Veere aanhangig had gemaakt inzake het besluit van 10 november 2009, waarbij het college geweigerd heeft ontheffing te verlenen voor de 10 extra toeristische standplaatsen.

De Raad van State komt in de uitspraak van 26 mei 2010 tot de conclusie dat het college aan De Heksenketel een ontheffing voor 10 extra kampeerplaatsen had moeten verlenen, van welke ontheffing pas gebruik mag worden gemaakt als aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Daartoe overweegt de Raad van State het volgende:
Op 31 oktober 2006 heeft de gemeente aan De Heksenketel in principe ingestemd met het verzoek van De Heksenketel voor 10 extra standplaatsen. De gemeente heeft hieraan de voorwaarden verbonden dat deze principetoestemming pas van kracht wordt als op het perceel van de minicamping een landbouwschuur is gerealiseerd en paardenhouderijactiviteiten worden uitgevoerd.

De Raad van State heeft nu overwogen dat de minicamping op 1 januari 2008 beschikte over een onvoorwaardelijke ontheffing voor 5 kampeereenheden en over een ontheffing voor nog 10 kampeereenheden. Van die laatste ontheffing mag pas gebruik worden als aan de voorwaarden is voldaan.
De Heksenketel krijgt daarom een ontheffing voor 10 extra eenheden, maar de minicamping kan van deze ontheffing geen gebruik maken zolang niet aan deze voorwaarden is voldaan.