Grote Clubactie tekent voor 7.750 maatschappelijke stageplaatsen

28/05/2010 16:44

Nationale Grote Clubactie

Vanaf volgend schooljaar biedt de Grote Clubactie structureel 7.750 maatschappelijke stageplaatsen in het verenigingsleven aan. Dit is de Stichting Nationale Grote Clubactie op vrijdag 28 mei in Den Bosch met staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) overeengekomen.

Verenigingen draaien op vrijwilligers

Duizenden verenigingen nemen jaarlijks met veel succes deel aan de Grote Clubactie waarbij ze door het verkopen van loten inkomsten werven voor hun clubkas. Deze actie rust op de schouders van vele vrijwilligers. Met de inzet van maatschappelijke stages hebben de verenigingen nu vele extra handen extra hulp. Directeur Peter Smit vertelt:"De maatschappelijke stage versterkt onze verenigingen en met deze inzet hun opbrengsten uit de Grote Clubactie."

Flash mob

Voorafgaand aan de feestelijke ondertekening van deze intentieverklaring deden 150 scholieren van het Rodenborch College uit Rosmalen, mee aan een spectaculaire flash mob op de markt in Den Bosch.

Maatschappelijke stage binnen verenigingen

Deze extra ondersteuning zou kunnen worden ingezet om de uitvoering van de actie binnen de vereniging meer kracht bij te zetten. Dat is goed voor de club en daarmee als ervaring leuk en positief voor de scholier. Voorbeelden van wat scholieren kunnen doen zijn het motiveren van lotenverkopers en het maken van promotiefilms en -foto's.





http://www.clubactie.nl