Nieuw voor starters en huurders: 'Zorgenvrij Wonen'

28/05/2010 16:52

Zorgenvrij Wonen

Veel woningcorporaties bieden een deel van hun woningbestand tegen vaak aantrekkelijke prijzen te koop aan. Voor huurders die hun woning mogen kopen en starters is dat nog aantrekkelijker. Dankzij 'Zorgenvrij Wonen' kunnen zij investeren in energiebesparende maatregelen. Daardoor wordt hun hypotheek iets hoger, maar hun maandlast aanzienlijk lager.

Een huis dat tiptop in orde is en toch aantrekkelijk qua aanschafprijs. Dat is wat iedere starter op de woningmarkt en huurder met een koopwens wil. Maar meestal gaan die twee niet samen. Dan biedt 'Zorgenvrij Wonen' bij de verkoop van huurwoningen door woningcorporaties uitkomst. Zorgenvrij Wonen maakt het huis energiezuinig en onderhoudt de woning gedurende tien jaar. Interessant, omdat de energielasten naar verwachting wel vier keer sterker stijgen dan de inflatie. Zowel de provincie als het ministerie van VROM zijn enthousiast over deze aanpak.

Hoe werkt het?

De aspirant koper draagt een huis aan waarin hij geïnteresseerd is. Zorgenvrij Wonen bepaalt dan welke aanpassingen de toekomstige koopwoning nodig heeft. Op grond daarvan adviseert Zorgenvrij Wonen over de gewenste en meest zinvolle energiebesparende maatregelen en eventuele noodzakelijke bouwkundige aanpassingen. Wordt de koop daarna gesloten, dan heeft de koper er geen omkijken meer naar.

Het aantrekkelijke gevolg is dat de besparing op de energiekosten en het direct financieren van tien jaar onderhoud méér opleveren dan dat er betaald moet worden aan extra rentelasten op de hypotheek. Dit is voor Nederland een unieke formule.

Wat kost het?

Dat is natuurlijk afhankelijk van de uit te voeren bouwkundige aanpassingen en energiebesparende maatregelen. Maar door de aanpassingen die door de Zorgenvrij Woonformule aan het huis gedaan worden, verdienen kopers de meerkosten altijd snel terug omdat zij fors gaan besparen op hun maandelijkse energierekening.

Bovendien zorgen de professioneel uitgevoerde bouwkundige aanpassingen en de energiebesparende maatregelen op termijn voor waardebehoud van de woning. Met Zorgenvrij Wonen zijn kopers verzekerd van een comfortabele en energiezuinige woning, in de wetenschap dat zij tien jaar lang niet voor onvoorziene uitgaven komen te staan.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl