Gemeente Den Haag

Haags college bezuinigt op eigen ondersteuning


* Laatste wijziging: 28 mei 2010

Het Haagse college van Burgemeester e n Wethouders heeft in zijn eerste vergadering besloten te snijden in hun eigen ondersteuning met 16,6 procent. Daarmee neemt het college het voortouw om een bijdrage te leveren aan de omvangrijke bezuinigingen op de gemeentelijke organisatie die de komende jaren moeten plaatsvinden.

Op dit moment hebben de wethouders elk 3 bestuursadviseurs; vanaf uiterlijk 1 juli 2011 wordt dat teruggebracht met een halve adviseur. Wethouder Rabin Baldewsingh (Personeel en Organisatie): "De gemeente Den Haag moet de komende jaren op veel fronten bezuinigen en dat merkt iedereen in de stad. Ook de gemeentelijke organisatie wordt flink aangepakt. Als nieuw college willen wij het goede voorbeeld geven. Niemand ontkomt aan bezuinigingen, wij dus ook niet".

De gemeente Den Haag moet de komende jaren fors bezuinigen op de gemeentelijke organisatie (apparaatskosten). De bezuinigingen lopen op tot 48 miljoen euro; dit is 10 procent van de apparaatskosten. Dit wordt bereikt door doelmatiger en efficiƫnterwerken, vermindering van inhuur van externen, uniformering en versobering van de interne dienstverlening.