Gemeente Rotterdam
Collegeberichten Rotterdam van25 mei 2010

Burgemeester

1

25-05

Het college heeft de Eerste Klas Trouwzaal beschikbaar gesteld voor de openingsborrel van de Welfare to Work conferentie op woensdag 26 mei om 18.00 uur. De Welfare to Work conferentie is een internationale bijeenkomst dat voor de tweede keer in Rotterdam wordt georganiseerd. Van 26 tot 28 mei ontmoeten vertegenwoordigers van lokale overheden, wetenschappers, onderzoekers en dienstverleners uit Europa, USA, Canada en Nieuw Zeeland elkaar en delen hun ervaringen, plannen en ideeën.

2

25-05

De Algemene Bezwaarschriftencommissie (ABC) heeft over het jaar 2009 verslag van haar werkzaamheden uitgebracht. In 2009 kwamen 9.777 bezwaarschriften binnen en werden er 9.780 afgehandeld. De wettelijke termijn voor afhandeling wordt in 90% gehaald. In 8,2% van de behandelde bezwaren volgde beroep bij de rechtbank. Het college stuurt het jaarverslag en de aanbevelingen van de ABC naar de gemeenteraad.

3

25-05

Het college stelt de raad voor een verbod tot verspreiding van voorwerpen voor handelsreclamedoeleinden op te nemen in de APV. Het college is van plan een gebied aan te wijzen in verband met de Grand Départ ter beperking van de verspreiding van reclame-uitingen tijdens de Grand Départ".

Wethouder Jeugd, Gezin, Onderwijs en Sport

1

25-05

Het college stelt de raad voor de motie van mevrouw Verwijs (2008-3551) over het betrekken van jongeren bij veiligheidsbeleid af te doen. In het jongerenjaar 2009 zijn Rotterdamse jongeren betrokken geweest bij de vorming en uitvoering van beleid op het gebied van veiligheid. De Rotterdamse Jongerenraad (RJR) is betrokken bij het vijf jaren actieprogramma 2010-2014 van de directie Veiligheid en het actieprogramma jeugdoverlast. De jongerenpanels van de dienst jeugd, onderwijs en samenleving geven gevraagd en ongevraagd advies over jeugdbeleid.

2

25-05

Het college van B en W verzoekt de gemeenteraad om de Verordening leerlingenvervoer gemeente Rotterdam 2002 te wijzigen. Het betreft vooral tekstuele aanpassingen.

Tevens is het aanvullende beleid voor leerlingenvervoer, zoals dit is vastgelegd in het Besluit toepassing leerlingenvervoer gemeente Rotterdam 2002, aangepast vanwege het feit dat het speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs onder de Wet op de expertise centra vallen, voor deze categorie mag geen eigen bijdrage berekend worden.

Wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening

1

25-05

Het college heeft besloten om de zienswijzen tegen het wijzigen van het gebruik van de eerste verdieping van een pand aan de Nieuwe Binnenweg naar bar/café, gegrond te verklaren en geen medewerking te verlenen aan de gevraagde ontheffing.

Wethouder Economie, Verkeer en Vervoer

1

25-05

Het college heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen het gedeelte van de Mannheimweg in het Botlekgebied dat in oost-westrichting loopt, aan het openbaar verkeer te onttrekken. De aanpassing is nodig voor de uitbreiding van het bedrijf Broekman Real Estate B.V.

2

25-05

Het college heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen de Loswalweg tussen de Europaweg en de Ohiokade, ter hoogte van en gelegen over de bestaande spoorwegovergangen, aan het openbaar verkeer te onttrekken. Rond dit gebied wordt een Brammenterminal wordt gerealiseerd. Het nog te vestigen bedrijf Steinweg Handelsveem zal op- en overslag van brammen staal, ijzer et cetera op deze locatie faciliteren.

Wethouder Haven, Financien, Buitenruimte en Organisatie

1

25-05

Het college heeft de eerste Bestuursrapportage 2010 van de gemeente Rotterdam vastgesteld. In deze rapportage wordt per beleidsveld verslag gedaan van de uitvoering van de Begroting 2010 en financiële stand van zaken van het eerste kwartaal 2010.

Wethouder Participatie, Cultuur en Milieu

1

25-05

Het college heeft zijn goedkeuring verleend aan de SKVR om de heer W.H. Blok, de heer R.L van der Post, de heer R. Rapmund en de heer G.P. van de Beek met terugwerkende kracht te benoemen tot leden van de raad van toezicht van de SKVR.

Schriftelijke vragen

Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:

*

het raadslid K.M.T. Duys, (CDA) over externe inhuur en gebruik dienstauto's

*

de raadsleden R. Buijt (Leefbaar Rotterdam) over bezuinigingen brandweer

*

de raadsleden A. Bonte (GroenLinks) en ir. W.J. Tempel (CDA) over wachttijden voor fietsers bij verkeerslichten