Docdata NV
Te verspreiden op 28 mei 2010

U.S. Eastern Standard Time 07.00h. / U.K. 12.00h. / Continental Time 13.00h.

Technologiebedrijf IAI industrial systems gaat extra paspoort-personaliseer-systemen leveren aan bestaande klanten

Technologiebedrijf IAI industrial systems B.V. in Veldhoven, een dochteronderneming van het beursgenoteerde bedrijf DOCDATA N.V. te Waalwijk, gaat twee extra systemen van het type BookMaster One leveren die ingezet zullen worden voor het personaliseren van paspoorten bij bestaande klanten. De systemen zijn identiek aan de reeds geïnstalleerde systemen en zullen naar verwachting in 2010 worden afgeleverd. De nieuwe opdrachten beogen een uitbreiding van de bestaande productiecapaciteit in beide landen.
De BookMaster One systemen verzorgen in één doorgang door de machine de totale personalisatie van het paspoort, inclusief de kwaliteitscontrole op de uitgevoerde bewerkingen. De systemen zijn dus in staat van de ingevoerde blanco paspoorten volledig gepersonaliseerde paspoorten te maken die klaar voor uitgifte zijn.
Als vooraanstaand leverancier voor de markt van veiligheidsdrukkers biedt IAI industrial systems ook systemen voor het beveiligen en/of personaliseren van ID-kaarten, rijbewijzen, bankbiljetten, diploma's en andere waardedocumenten.
IAI systemen zijn onder andere in gebruik in de volgende landen: Nederland, België, Zwitserland, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, China, Oekraïne, Rusland, Canada, Portugal, Estland, Costa Rica, Polen, Zuid-Afrika, Marokko en India. Installaties in diverse andere landen zijn gepland.
Technologiebedrijf IAI biedt naast toepassingen in Security Printing ook laserbewerkingssystemen voor producenten van zonnecellen en modules.

Het beursgenoteerde DOCDATA N.V. bestaat uit twee "lines of business":
Technologiebedrijf IAI industrial systems (www.iai-industrial-systems.com) is een hightech systeembouwer gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van systemen voor het zeer nauwkeurig en met hoge snelheid bewerken van verschillende soorten producten en materialen. Klanten bevinden zich wereldwijd in de volgende sectoren:
* beveiligen en personaliseren van waardedocumenten
* bewerken van zonnecellen en -modules
* bewerken van andere materialen en producten
Persbericht 28 mei 2010 Pagina 2 van 2
E-commerce service bedrijf Docdata (www.docdata.com) is een Europese marktleider met een sterke basis in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, en bestaat uit vier services:
* Docdata commerce
* Docdata payments
* Docdata fulfilment
* Docdata media