Ingezonden persbericht


U ontvangt onderstaand persbericht opnieuw omdat in het vorige persbericht per abuis aangegeven stond dat Femke Halsema om 15.00 uur zou komen. Dit moet echter 14.00 uur zijn!!

------
Op 29 mei om 12.00 uur begint DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks, in het Oosterpark in Amsterdam een vrij toegankelijk web, zonder filters, censuur of downloadverboden.

Femke Halsema komt met haar Femke-on-tour bus langs en zal om 14.00 uur op het vrije web plaatsen. Iedereen is van harte welkom om zijn of haar laptop mee te nemen en aan te sluiten op het vrije web, zodat er een groot netwerk van gedeelte informatie ontstaat dat naar hartelust gedownload kan worden.
Internetters en parkbezoekers wordt een picknick aangeboden.

Met het vrije web willen de jongeren van GroenLinks waarschuwen voor dreigende internetbeperking. "Internet is een schat aan informatie, de bron van veel ontwikkeling en de mogelijkheid om met de hele wereld in contact te komen. Maar de vrijheid op internet staat onder druk. Er wordt gesproken over internetfilters, internetcensuur en downloadverboden. Wij willen de belangrijke waarde van het internet voor creativiteit en ontwikkeling bewaren en vinden dat de vrijheid van het web daarom niet beperkt mag worden," aldus Diederik ten Cate, voorzitter van DWARS.

Vanaf het vrije web van GroenLinks kan iedereen met een laptop die zich aansluit beschikken over de door anderen upgeloade bestanden. De GroenLinkse jongeren zullen in ieder geval zelf filmpjes en auteursrecht-vrije boeken op het vrije web plaatsen.

-----------
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht