Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eglentier speelt drie keer in de Toneelschuur

Theatergroep Eglentier start kaartverkoop nieuwe komedie

De makers van het muziekspektakel "I Love 84" en van "Café El & Ben; The Musical!" presenteren op 28, 29 en 30 mei hun nieuwe voorstelling "Hartblok" in de Toneelschuur. De kaartverkoop van deze relatiekomedie van Theatergroep Eglentier is nu begonnen. Het stuk is geschreven door de Haarlemse toneelschrijver Jos Ahlers.

Theatergroep Eglentier is er trots op om in de Toneelschuur te spelen. "We hebben bijna alle theaters in de stad bespeeld en de Toneelschuur stond al langer op ons lijstje. Gelukkig konden we daar terecht voor deze voorstelling, die hier zeer zeker tot zijn recht komt," zegt Hans Goes, woordvoerder van de theatergroep.

Hartblok belooft een flitsende familiekomedie te worden, onder begeleiding van Henk Paulusma, die het stuk regisseert alsof het een muziekstuk is. De acteurs spelen met de flitsende teksten van Jos Ahlers, alsof ze stand-up comedians zijn. Filosofische bespiegelingen, snijdende opmerkingen en slapstick wisselen elkaar in hoog tempo af.

Hartblok gaat over twee broers en een zus die, soms letterlijk, worstelen met elkaar en zichzelf na het overlijden van hun laatste ouder. Tijdens het leeghalen van hun ouderlijk huis praten ze over zichzelf, hun relaties en over hoe het is om nu volwassen te zijn. Hoe graag je daar ook af en toe aan wilt ontsnappen, terug naar je kindertijd kun je niet meer. Of toch wel? Hartblok volgt het relaas van drie volwassenen die zich ineens realiseren dat ze wees zijn geworden. Kaarten voor deze voorstelling zijn voor E 15,- te verkrijgen via www.toneelschuur.nl

Hartblok door Theatergroep Eglentier op 28, 29, 30 mei 2010 in de Toneelschuur. Aanvang in 20.00 uur. Voor meer informatie over de theatergroep, zie www.eglentier.nl

Noot voor redacties

Informatie voor de pers (

Ingezonden persbericht