Ingezonden persbericht



---

Zes rapporten genomineerd voor NVRR Goudvink 2009

Voor de NVRR Goudvink 2009, de prijs voor het beste rekenkameronderzoek uit 2009, zijn (uit 39 inzendingen) zes rapporten genomineerd. Naast de vertrouwde Goudvink zal dit jaar voor de tweede maal de Groenling worden uitgereikt, een aanmoedigingsprijs voor de kleinere rekenkamer(commissie)s.
De uiteindelijke winnaars zullen door juryvoorzitter Gerrit J. Schutte bekend worden gemaakt tijdens het NVRR jaarcongres op vrijdag 28 mei a.s. in Huis der Provincie te Arnhem (zie ook www.nvrr.nl).

Genomineerd zijn (in alfabetische volgorde):


· Algemene Rekenkamer: Zorg op afstand. Een innovatie in de langdurige zorg

· Randstedelijke Rekenkamer: Onderhoud onderbouwd. Beheer en onderhoud kunstwerken. Provincie Noord Holland
· Rekenkamer Oost Nederland: Bestemmen voor de toekomst. Reserves en voorzieningen in de provincies Gelderland en Overijssel
· Rekenkamer Stadsdelen Amsterdam: Schoonhouden van de openbare ruimte. Straatreiniging in 8 Amsterdamse stadsdelen vergeleken
· Rekenkamercommissie Uden: Aan het werk. De effectiviteit van het re- ïntegratiebeleid van de gemeente Uden

· Rekenkamer Utrecht: Project Stationsgebied. Informatievoorziening aan de gemeenteraad van Utrecht

Net als vorig jaar bestaat de jury uit Gerrit J. Schutte (voormalig Tweede Kamerlid, lid Kiesraad), Mirko Noordegraaf (Hoogleraar Publiek Management, Utrechtse School voor Bestuurs- en Organisatiewetenschap, Universiteit Utrecht) en José Smits (voormalig Tweede Kamerlid en voormalig journalist GPD en Volkskrant).

De NVRR Goudvink is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Rekenkamers & Rekenkamercommissies en wordt voor de zesde keer uitgereikt. Aanmelding voor het congres van de NVRR is mogelijk via het digitale aanmeldingsformulier op de website www.nvrr.nl.
Nijkerk, 21 april 2010