Ingezonden persbericht


4 mei 2010

PERSBERICHT

Operatie Muziektheater - New Horizons
Debat 28 mei bij opening Operadagen Rotterdam
Aanvang 14.30 uur, Nieuwe Luxor Theater

Op vrijdag 28 mei presenteert Operatie Muziektheater een debat over nieuwe artistieke ontwikkelingen in het genre, voorafgaand aan de officiële opening van de Operadagen Rotterdam. Internationaal bekende sprekers nemen 's middags in het Nieuwe Luxor Theater de artistieke barometerstand op en illustreren hun betoog met videofragmenten uit recente producties. Operatie Muziektheater wordt georganiseerd door Fonds Podiumkunsten, Muziek Centrum Nederland en Theater Instituut Nederland.

New Horizons - thema's en vragen
Vier sprekers staan garant voor boeiende gespreksstof: Pierre Audi (De Nederlandse Opera, Holland Festival), Graham Vick (Birmingham Opera Company), Michel van der Aa (componist) en Paul Koek (De Veenfabriek). In een Zomergasten-achtige setting laten zij nieuwe thema's en vragen de revue passeren aan de hand van korte videofragmenten uit recente opera- of muziektheaterproducties waar zij zelf niet bij betrokken waren. Gespreksleiders zijn Lex Bohlmeijer en Nicholas Payne (Opera Europa). De voertaal van het debat is Engels.

Wildcard te winnen
Eén sprekersstoel is nog leeg. Operatie Muziektheater nodigt makers, journalisten, liefhebbers en publiek uit voor een essaywedstrijd. Wie het meest prikkelende, bevlogen, gepassioneerde of onverwachte geluid aandraagt, krijgt de wildcard: een plek op het podium op 28 mei, om essay en videofragment te presenteren.

Vrijdag 28 mei 14.30 - 17.00 uur
Operatie Muziektheater, debat 3: New Horizons
Nieuwe Luxor Theater, Posthumalaan 1, 3072 AG Rotterdam Entree gratis, aanmelden bij a.simeone@fondspodiumkunsten.nl

Voor meer informatie over de operadagen en reserveren voor de avondvoorstellingen: www.operadagenrotterdam.nl

Operatie Muziektheater is een initiatief van Muziek Centrum Nederland, Fonds Podiumkunsten en Theater Instituut Nederland. Het debat op 28 mei is een samenwerking van Operatie Muziektheater, Opera Europa en Operadagen Rotterdam.

INFORMATIE VOOR DE REDACTIE -