Vrijdag 28 mei is het "Dag van de buren" !

10/05/2010 12:57

IMMEUBLES EN FETE asbl

Grote wijziging want dit jaar vindt de 'Dag van de Buren' op de laatste vrijdag van de maand mei plaats. Dit jaar zullen dus op vrijdag 28 mei straten, tuinen, gangen in vuur en vlam staan op het ritme van de 'Dag van de Buren': miljoenen Europeanen zullen met hun buren feesten, met als doel elkaar beter te leren kennen en de solidariteit en gezelligheid in onze wijken herinvoeren.

Het principe van de actie is zeer simpel en bestaat erin om zijn buren op een leuke en aangename te leren kennen, de sociale band eigen aan het dagelijks leven te stimuleren of weer aan te wakkeren, een rijke en originele ervaring aan te gaan of te vernieuwen.

Om deel te nemen moet u enkel een ondernemingsgeest hebben en het enthousiasme om uw buren uit te nodigen voor een hapje, een barbecue, een partij petanque, een dansavond, ... Kortom: alles is mogelijk!

Affiches, uitnodigingen en ballonnen van de 'Dag van de Buren' zullen beschikbaar zijn op de hoofdzetel van de vzw 'Immeubles en fête' (vanaf de week van 3 mei) maar ook in de deelnemende gemeentes en steden alsook in alle winkels van de Carrefour-groep. U kunt ze ook downloaden op onze website www.dagvandeburen.be.

Voor deze 7de editie hopen we natuurlijk nog meer volk bijeen te brengen. Vorig jaar waren er niet minder dan 400.000 deelnemers.

NEWS 2010!

Dit jaar is de 'Europese Dag van de Dag van de Buren' aan zijn 10de editie toe. Voor deze gelegenheid komt er een film over de 'Dag van de Buren' ('De Dag van de Buren', de film!').

Voor deze 7de editie associeert Côte d'Or Mignonette zich aan de 'Dag van de Buren' en wordt zo de officiële partner. Vanaf 10 mei kan dagelijks Party Boxes van Côte d'Or Mignonette gewonnen worden.

DEELNEMENDE LANDEN IN 2010

Albanië, Duitsland, Oostenrijk, België, Bulgarije, Canada, Cyprus, Croatië, Spanje, Frankrijk, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Japan, Letland, Luxemburg, Norwegen, Nederland, Polen, Portugal, de Tsjechische Republiek, Roemenië, Verenigd Koninkrijk, Slovakije, Slovenië, Zweden, Zwitserland, Taiwan, Turkije, Oekraïne.

PARTNERS 2010

Voor een volledige lijst van de institutionele, commerciële partners en steden en gemeentes die partners zijn in 2010, raadpleeg onze website www.dagvandeburen.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel