NOC*NSF


---


Arnhem, 14 mei 2010

Uitreiking Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs

Op 28 mei wordt bekend aan wie André Bolhuis, kersverse voorzitter van NOC*NSF, de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs uitreikt. Deze NOC*NSF prijs wordt overhandigd tijdens de Lotto Sport Awards. Wie de prijs in ontvangst mag nemen, is nog niet bekend. De vijf laatste winnaars van de prijs bepalen steeds samen wie de prijs uitgereikt krijgt. Die laatste winnaars zijn Inge de Bruijn, Peter Blangé, Leontien Zijlaard-van Moorsel, Johan Cruijff en Nico Rienks. De overige sportlegendes die eerder deze prestigieuze prijs in ontvangst mochten nemen, zijn Anton Geesink, Sjoukje Dijkstra en Ard Schenk.

Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs
Om de allergrootste sportlegendes uit de Nederlandse geschiedenis te eren, is door NOC*NSF de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs ingesteld, de Nobelprijs voor de Nederlandse sport. Sporters die in aanmerking komen voor deze prijs hebben een aansprekende sportcarrière achter de rug met prijzen op Europese- en wereldkampioenschappen, op Olympische dan wel Paralympische Spelen. Hun uitstraling is internationaal en aansprekend op meerdere terreinen. Na het overlijden van de legendarische atlete Fanny Blankers-Koen in 2004, wilde NOC*NSF de naam van Fanny voor altijd verbinden met de sport. Uiteindelijk resulteerde dit in de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs.

Lotto Sport Awards

De Lotto Sport Awards is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door De Lotto. Tijdens dit evenement staat de sport in Nederland centraal en wil De Lotto sporters het podium geven wat ze verdienen. Daarom heeft NOC*NSF er voor gekozen de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs tijdens dit evenement uit te reiken. De Lotto reikt ook zelf twee prijzen uit, namelijk de Young Talent Award en het Lotto Sportmoment van het Jaar.

Het evenement vindt plaats in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag op 26 mei aanstaande. Op 28 mei is er een registratie van dit evenement te zien bij de TROS op Nederland 1 om 21.30 uur, gepresenteerd door Ivo Niehe.


-----------------------

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem
Telefoon (026) 4834400
Telefax (026) 4821245
www.nocnsf.nl


---- --