Gemeente Baarn

Opening vernieuwd voetbalveldje De Geerenweg 28 mei

Op vrijdag 28 mei wordt het vernieuwde voetbalveldje aan De Geerenweg, naast het BP-benzinestation, officieel geopend door sportwethouder Henk van de Kerk. Het voetbalveldje is vergroot, voorzien van een nieuwe grasmat en er zijn nieuwe doelen met ballenvangers geplaatst. Ook is er een overkapte ontmoetingsplek voor jongeren. Het vernieuwde veldje is één van de projecten uit het Baarnse Speelruimtebeleidsplan, dat vorig jaar is vastgesteld na uitgebreide inbreng van jeugd, omwonenden en andere betrokkenen.

De gemeente nodigt de Baarnse jeugd uit om op vrijdagmiddag 28 mei om 16.00 uur het voetbalveldje in gebruik te komen nemen met een vriendschappelijk partijtje voetbal. Voor de kinderen die dan meevoetballen, is er een leuke attentie.

Verbeteringen
Het voetbalveldje is op verschillende manieren verbeterd. Er is meer ruimte gemaakt voor voetballen op het veldje door het verplaatsen van een boom. De oude doelen zijn vervangen door nieuwe doelen met nieuwe ballenvangers erachter. Dat zijn hekwerken die voorkomen dat een bal het veld afrolt als er op het doel gemikt wordt. De nieuwe doelen en ballenvangers vormen één geheel. Ze zijn groter dan voorheen, zodat minder ballen doorschieten. De grasmat van het nieuwe voetbalveldje is ook vernieuwd. De mat is goed aangeslagen, ondanks dat de weersomstandigheden de afgelopen weken niet ideaal waren voor grasgroei.

Voor de jongeren, die al vaak bijeen kwamen naast het voetbalveldje, is er een halfopen overkapping geplaatst. Die beschut de jeugd tegen regen en wind. Samen met politie en gemeente maken zij afspraken over de gebruiks- en gedragsregels op deze plek.