Ingezonden persbericht


PERSBERICHT CHRISTENUNIE

Andre Rouvoet en Arie Slob bezoeken Amersfoort

De ChristenUnie verwelkomt minister Andre Rouvoet en fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie in Amersfoort op 28 mei.

De campagnebus komt om 16:00 uur aan in Amersfoort met o.a. fractievoorzitter Arie Slob en een aantal Tweede Kamerleden (Ed Anker, Cynthia Ortega en beoogd Kamerlid Carola Schouten). Zij zullen eerst de St. Joriskerk bezoeken en de binnenstad bezoeken. Vervolgens komt ook André Rouvoet en zullen zij om 18:00 uur samen met regionale christelijke ondernemers en maatschappelijke leiders dineren in restaurant Dara in Amersfoort, op loopafstand van de St. Joriskerk. Om 20:00 uur begint dan een campagnebijeenkomst in Bunschoten (de Eemlandhoeve).

De St. Joriskerk heeft zwaar te leiden gehad onder de bonte knaagkever en de houten balken zijn ernstig aangetast. De hoge kosten die de restauratie met zich meebrengt (1,5 miljoen euro) kunnen onmogelijk opgebracht worden door de PKN-gemeente in Amersfoort en ook de Rijkssubsidies dekken lang niet alle kosten. De provincie weigerde over de brug te komen met geld. Voor het tekort van 400.000 euro is nu een grote publiekscampagne gestart. Arie Slob wil graag weten hoe kleine kerkelijke gemeenten worstelen om de kosten op te brengen voor het restaureren van hun kostbare historische kerken?

Bij het diner worden ondernemers en maatschappelijke leiders door de ChristenUnie en GIDS-netwerk uitgenodigd om te praten met landelijke, provinciale en lokale ChristenUnie politici over de bezuinigingen die op stapel staan. Zij willen vernemen waar bezuinigingen ongewenste effecten zullen hebben, maar ook op welke terreinen nog wel geld te halen is.

Dit diner vindt plaats in restaurant Dara, Grote Koppel 5 in Amersfoort, en wordt de ondernemers en maatschappelijke leiders gratis aangeboden. Een vrijwillige bijdrage voor het diner wordt op prijs gesteld. De discussie zal aan verschillende tafels plaatsvinden rond specifieke thema's. Na elke gang is het mogelijk om van tafel te wisselen om over te stappen naar een ander thema.

Via de website www.gidsnetwerk.nl (klik op activiteiten) kunt u zich voor dit diner opgeven en aangeven welke bezuinigingen de ChristenUnie politici wel en niet zouden moeten doorvoeren. Het aantal plaatsen is beperkt.

=======================



Ingezonden persbericht