Ingezonden persbericht


Datum: 25 mei 2010

Onderwijs en bedrijfsleven starten nieuwe internationale opleiding

ALMERE - Het internationale zakendoen verandert in een sneltreinvaart. Door deze ontwikkeling ontstaat meer vraag naar ondernemers met een internationale opleiding. Het World Trade Center Almere Area (WTCAA), CAH Almere en ROC Flevoland, afdeling College4Business spelen hierop in met het starten van een nieuwe internationale opleiding. Het is voor het eerst dat onderwijsinstellingen en het WTCAA samen de verantwoordelijkheid nemen voor een specifieke opleiding en daarmee belangstellenden de kans bieden om kennis op te doen en een internationaal gewaardeerd diploma te verwerven.

Vanaf september 2010 wordt bij het World Trade Center in Almere de Associate Degree International Entrepreneurship aangeboden. Dit is een 2-jarige hbo-deeltijdopleiding gericht op het internationaal zaken doen. De opleiding ondersteunt de ambitie van het WTCAA om internationaal ondernemerschap in haar werkgebied te stimuleren. Daartoe was al de Business Academy opgezet met trainingsmogelijkheden voor leden van WTCAA. Door in deze Academy een opleiding te plaatsen die een internationaal erkend diploma oplevert, krijgt de Business Academy meerwaarde.

ROC Flevoland, afdeling College4Business, timmert al enkele jaren aan de weg met grote ondernemerschapsprojecten voor haar studenten. Veel ROC studenten hebben al eens een College Company gedaan of een starterstraject gevolgd. Zij zijn de ondernemers van de toekomst en kunnen zich met behulp van de opleiding beter voorbereiden op een internationale ondernemerscarrière.

CAH Almere biedt vanaf september hbo-onderwijs aan in Almere. Ondernemerschap en internationalisering zijn trefwoorden waarmee de CAH zich in Dronten al jaren onderscheidt. Deze expertise wordt meegenomen naar de nieuwe vestiging in Almere en wordt dus ook ingezet in deze AD.

Geïnteresseerden in deze opleiding zijn van harte welkom bij de voorlichtingsavond op vrijdag 28 mei vanaf 19:00 uur in het gebouw van WTCAA aan de P.J. Oudweg 1 in Almere. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Esther Eshuis van de CAH via e.eshuis@cah.nl of 0321 -386 501.

///// EINDE PERSBERICHT /////