Dura Vermeer

Ypenburg - 28 mei 2010

Kantoor KPMG bereikt hoogste punt

Dura Vermeer Bouw Leidschendam heeft het hoogste punt bereikt tijdens de bouw van het nieuwe kantoor van KPMG in Ypenburg Den Haag. Het behalen van dit hoogste punt werd onder het genot van het traditionele pannenbier gevierd op het toekomstige dakterras.

Na een korte toespraak van Vincent Steijn (Projectontwikkelaar OVG) werd met het hijsen van de vlaggen van Dura Vermeer Bouw Leidschendam, KPMG, OVG en de Gemeente Den Haag symbolisch het hoogste punt gevierd, waarna Bas van Holten, commercieel directeur van OVG, mooie woorden sprak over de snelle ontwikkeling van het project. Daarbij werd niet alleen Dura Vermeer maar ook de gemeente Den Haag in het zonnetje gezet.

Dat de uitvoering al even snel verloopt is te danken aan de enorme inzet van het uitvoeringsteam, de bouwplaatsmedewerkers van Dura Vermeer Bouw Leidschendam alsmede alle onderaannemers die op het werk werkzaam zijn geweest. Gezien de lange regenperiode in de herfst en de lange vorstperiode in de winter (ongeveer zes weken onwerkbaar weer in totaal) is het des te meer een fantastische prestatie dat de bouw volgens contractplanning loopt.

De ruwbouwwerkzaamheden zijn met het bereiken van het hoogste punt nu ten einde gekomen. Er wordt nu volop aan de gevel gewerkt, waarbij vanaf begin juni een start gemaakt gaat worden met de afbouw op de 8ste verdieping. Vóór het einde van het jaar zal de oplevering plaats moeten vinden en na de uitermate geslaagde LEAN-planningssessie moet dit zeker gaan lukken.