Rutte opvolger Marijnissen als beste verkoper tweedehands auto's

28/05/2010 08:42

Cobben & van Tulder

Mark Rutte opvolger van Jan Marijnissen als beste verkoper van tweedehands auto's

Op de website van Cobben en Van Tulder marketing en sales recruitment, is net als voorafgaand aan de tweede kamerverkiezingen van 2006, aan bezoekers de volgende stelling voorgehouden:

Wie zou volgens u het beste scoren als verkoper van tweedehands auto's?

Plaats(x) 2010 2006

Mark Rutte 1(5) 26% 7%

Alexander Pechtold 2(4) 22% 8%

Geert Wilders 3(3) 14% 10%

Rita Verdonk 4(-) 11% -

Emile Roemer 5(-) 9% -

Job Cohen 6(-) 5% -

Femke Halsema 7(9) 5% 2%

André Rouvoet 8(6) 3% 5%

Jan Peter Balkenende 9(7) 2% 4%

Marianne Thieme 10(-) 1% 0%

(x) Tussen haakjes de plaats uit 2006.

De bezoekers van onze website zijn mensen werkzaam in een marketing en sales baan, op HBO of Academisch niveau en met minimaal enkele jaren werkervaring. Een kleine 600 bezoekers hebben in April en Mei de poll ingevuld.

Mark Rutte scoort het beste en is daarmee de opvolger van Jan Marijnissen die de verkiezing tot beste tweedehands autoverkoper won in 2006. Rutte stijgt van de vijfde plaats in 2006 naar de eerste plaats in 2010 en eindigt boven Alexander Pechtold die van de vierde plek naar de tweede plek stijgt en Geert Wilders die op drie is blijven staan. Daarbij wel opgemerkt dat de nummers een en twee van de vorige keer, respectievelijk Jan Marijnissen en Wouter Bos niet meer meedoen. De nummers vier vijf en zes, respectievelijk Verdonk, Roemer en Cohen zijn nieuwkomers in de lijst. Jan Peter Balkenende zakt van de zevende naar de negende plek en wisselt daarbij van plek met Femke Halsema.

Zowel voor een politicus als voor een verkoper van tweedehands auto's is vertrouwen een belangrijke factor. Niet iedereen is even goed in staat de kwaliteiten van een tweedehands auto te beoordelen, net zo min als dat iedereen in staat is om de inhoud van verkiezingsprogramma's te beoordelen. Persoonlijk vertrouwen en gunfactor zijn belangrijke elementen die in de keuze voor zowel een autoverkoper als een politicus meespelen.