BK Grondlogistiek sloopt flat IJmuiden

28/05/2010 09:00

BK Grondlogistiek

Velserbroek, 28 mei 2010 - In de IJmuidense wijk Zeewijk is de sloop van de 12 etages tellende Keetbergflat in volle gang. BK Grondlogistiek uit Velserbroek heeft er naar verwachting drie maanden voor nodig. Voorafgaand aan de sloop is de uit 1967 stammende flat door BK-specialisten ontdaan van asbest.

Een 62 meter hoge kraan met een zogenoemde knijpbek hapt de Keetbergflat van bovenaf stuk. Er wordt begonnen met het middendeel zodat de trappenhuizen aan weerszijden van het gebouw zo lang mogelijk stabiliteit kunnen bieden. De sloop vindt op werkdagen plaats tussen 7.00 en 19.00 uur. Om de stofoverlast voor de buurt zo veel mogelijk te beperken, is de knijpbek van de sloopkraan voorzien van een watersproeier. Op de begane grond staat ook nog een nevelkanon.

Bij de sloop komt naar verwachting circa 15.000 ton puin vrij. Dat wordt ter plekke door een breekinstallatie vermalen. Volgens directeur René Braam van BK Grondlogistiek is daar bewust voor gekozen: 'Door het op locatie te doen voorkomen we naar schatting 500 vrachtwagenritten met brokstukken puin. Het vermalen vergt twee weken. Het daarna af te voeren materiaal wordt hergebruikt in de wegenbouw. Overigens verloopt die afvoer over een door ons aangelegde tijdelijke weg die buiten de buurt om loopt."

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.bkgrondlogistiek.nl