#RSS Wageningen


College gaat mening Wageningers peilen over bezuinigingen

De gemeente Wageningen moet de komende jaren (tot 2014) 5,5 miljoen euro bezuinigen.

Als eerste wordt bijna 2 miljoen bezuinigd `in eigen huis'. De jaren daarna zijn ook ingrepen nodig die de burgers direct raken. Onder het motto 'en we doen het samen met de stad' wil het college weten hoe de Wageningse burgers tegen deze bezuinigingen aankijken en welke keuzes de burgers zelf zouden maken. Om de meningen te peilen, komt er in de tweede helft van juni, met behulp van het Instituut voor Publiek en Politiek, een digitale `Begrotingswijzer' voor Wageningen.

De bezuinigingen zijn nodig om het huishoudboekje van de gemeente op orde te houden. Dit staat in de Kadernota 2010 die het college heeft vastgesteld. Deze nota wordt door de gemeenteraad behandeld op 28 juni a.s.

Geld voor Pantarijn en Olympiahal

Uit de Kadernota 2010 blijkt ook dat het college erin is geslaagd de begroting voor het lopende jaar en het jaar 2011 sluitend te maken. Daarbij heeft het college voor circa 1,3 miljoen euro een aantal knelpunten opgelost, bijvoorbeeld door geld te steken in de uitbreiding van de Pantarijn en de exploitatie van de Olympiahal.

Notitie bezuinigingsmogelijkheden

Gelijktijdig met de Kadernota heeft het college een notitie vastgesteld met een ambtelijke inventarisatie van bezuinigingsmogelijkheden voor de komende jaren. Deze notitie kan het college betrekken bij het peilen van de mening van de Wageningers. De uiteindelijke bezuinigingsvoorstellen worden verwerkt in de Programmabegroting 2011-2014. Deze wordt in november door de raad behandeld en vastgesteld.
Laatst gewijzigd: 27 mei 2010

---