Freya Van den Bossche aan het werk in een beschutte werkplaats

28/05/2010 09:33

VLAB

Vandaag gaat Vlaams minister van Sociale Economie Freya Van den Bossche aan de slag in beschutte werkplaats Aarova in Oudenaarde. Dit initiatief kadert in de campagne 'Ontdek de onbeperkte mogelijkheden van de beschutte werkplaatsen', van de Vlaamse Federatie van Beschutte Werkplaatsen.

Aan de slag in de productie

De minister werkt vandaag mee op de productieafdeling van de beschutte werkplaats, waar ze onder andere kussens opvult. Op deze manier wil ze een goed zicht krijgen op de mogelijkheden van de sector.

Minister Van den Bossche: "Er is een belangrijke rol weggelegd voor de beschutte tewerkstelling in het arbeidsmarktbeleid voor kansengroepen. De beschutte werkplaatsen zijn organisaties die bewijzen dat maatschappelijk verantwoord ondernemen kan gerealiseerd worden door het optimaal inzetten van de competenties van werknemers met een handicap."

Beschutte tewerkstelling

De beschutte werkplaatsen in Vlaanderen stellen samen meer dan 19.000 werknemers te werk, waarvan 16.000 met een arbeidshandicap. Ze realiseren jaarlijks een meerwaarde van 295 miljoen euro. De huidige economische crisis dwingt de sector structurele antwoorden te zoeken om zoveel mogelijk jobs te vrijwaren.

Minister Van den Bossche: "Mijn doel is om de sociale economie sterker te maken. Dit kan onder andere door bruggen te bouwen met de reguliere sector, wat een verrijkende wisselwerking mogelijk maakt. Ik wil ook innovatie en vernieuwing alle ruimte bieden."

Meer info?

Christel Vanroelen, directeur VLAB vzw, 0474/86.08.18, christel.vanroelen@vlab.be

www.onbeperktemogelijkheden.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel