Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
28 mei 2010

Strand Solleveld tijdelijk niet bereikbaar via Watertoren

Vanwege werkzaamheden aan de kust bij natuurgebied Solleveld in Monster is strandopgang Watertoren van 25 mei tot begin juli 2010 afgesloten. De fietspaden in het duingebied zijn wel toegankelijk. De dichtstbijzijnde strandopgangen om het strand bij Solleveld te bereiken zijn 'Schelppad' in Monster of 'Zuiderstrand 1' bij Kijkduinpark in Den Haag.

Het Hoogheemraadschap van Delfland en Rijkswaterstaat startten in april 2010 met het versterken van de kust bij natuurgebied Solleveld in Monster. Tot begin juli 2010 wordt gewerkt aan het gedeelte bij strandopgang Watertoren en de gemeentegrens met Den Haag. Vanwege de werkzaamheden worden delen van het strand tijdelijk afgesloten. Het werkgebied is te passeren via de paden in de duinen. Na de zomer wordt het opspuiten van zand weer vervolgd op het zuiderstrand van Den Haag. Uiterlijk eind volgend jaar zijn de werkzaamheden gereed. Actuele informatie staat op www.delflandsekust.nl.

Nieuwe situatie
Delfland en Rijkswaterstaat versterken sinds eind 2008 de zwakke schakel Delflandse Kust. Bij 's-Gravenzande, Ter Heijde, Monster en Kijkduin worden de duinen aan de zeezijde dertig tot zestig meter verbreed. Daarnaast wordt een nieuw breed strand aangelegd en wordt de zeebodem vlak voor de kust opgehoogd. Hiermee verdwijnen de strandhoofden (ook wel Delflandse hoofden, strekdammen of golfbrekers genoemd) geheel of gedeeltelijk onder het zand. Dit heeft invloed op de stroming in de zee. Zwemmers dienen daarom na de werkzaamheden rekening te houden met veranderingen in de stroming.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht