Ingezonden persbericht



---

PERSINFORMATIE

Italië per fiets: een veelzijdige ontdekkingstocht Hotels.com zocht in Italië naar geschikte hotels en routes voor fietsers

Amsterdam, 28 mei 2010 ­ Aangewakkerd door de schoonheid van de Giro d'Italia 2010, die van start ging in Amsterdam en de komende dagen beslecht wordt in het Italiaanse hooggebergte, zocht Hotels.com naar geschikte hotels voor fietsers in Italië. Deze hotels hebben de fietser wat extra's te bieden ­ van een werkplaats tot een voedzame maaltijd ­ en liggen aan de mooiste fietsroutes van Italië.

Trentino
Val di Fiemme biedt fietsers tal van mogelijkheden: er zijn gezinsroutes te vinden, maar ook rondritten voor wielrenners en avontuurlijke paden voor mountainbikers. Je rijdt er langs bossen en beekjes door een grillige, groene omgeving. Voor gezinnen is de 40 kilometer lange fietsroute door het dal van Predazzo naar Molina di Fiemme een aanrader. Het viersterren hotel Ancora in Predazzo vormt een aangename overnachtingplaats. Dit hotel beschikt over een bike corner waar niet alleen veel informatie over routes in de omgeving voorhanden is, maar ook de juiste accessoires en uitrustingen verkregen kunnen worden.

Lombardije
In Lombardije verdient de route van Mantova naar Peschiera del Garda, gelegen aan het Gardameer, een aanbeveling. De wegen voeren vanuit Mantova via de oevers van de Mincio naar Borghetto, waar veel ruïnes, watermolens en de 14de eeuwse Visconti-brug te zien zijn. Viersterren hotel La Favorita is gelegen op het kruispunt van de belangrijkste wegen in het centrum van het Mantova. Het hotel heeft Junior Suites voor gezinnen, en er worden voedzame typisch Italiaanse streekgerechten geserveerd.

Ligurië
Liefhebbers van kustlandschappen zullen hun ogen uitkijken aan de Ligurische kust, waar onder andere de bekende wielerplaats San Remo te vinden is. Tussen de kustplaatsen Imperia en Diano Marina, aan de Riviera dei Fiori, is een weg aangelegd die het voor auto's mogelijk moest maken de haarspeldbochten van de Capo Berta te ontwijken. De weg is





PERSINFORMATIE

echter nooit geopend voor auto's, waardoor het een favoriete route voor fietsers is geworden. Driesterren hotel San Giuseppe in Finale Ligure biedt een kleine ruimte waar fietsen gerepareerd kunnen worden, de fiets mag zelfs meegenomen worden naar de kamer.

Toscane
Natuurlijk mag een fietstocht door de Toscaanse heuvels hier niet ontbreken. Vooral de route tussen Florence en Certaldo is de moeite waard: deze 50 kilometer lange tocht slingert tussen olijfbomen en wijngaarden door het typische Toscaanse landschap. De pittoreske historische plaats Montespertoli is een leuke gelegenheden om een stop te maken. De oude 16de eeuwse molen in Certaldo werd gerenoveerd en omgebouwd tot viersterren Hotel Certaldo. Fietsers vinden er tal van kaarten en veel informatie over de omgeving.

Einde persbericht. Vrijdag 28 mei 2010.

Noot voor de redactie (