Ingezonden persbericht


---PERSBERICHT 28 mei 2010---

Juryprijzen Beste Webpoliticus 2010 bekend

Een deskundige jury bepaalde gisteren welke politici de juryprijzen winnen in de verkiezing tot Beste Webpoliticus 2010. Naast vier juryprijzen is er ook nog een publieksprijs: tot 2 juni kan iedereen nog stemmen op zijn of haar favoriete Beste Webpoliticus. Op woensdag 2 juni maakt de redactie van www.bestewebpoliticus.nl bekend wie de winnaars van de juryprijzen zijn en wie de publieksprijs in ontvangst mag nemen.

Shortlist
De Beste Webpoliticus geeft nu dus nog niet prijs wie de winnaars van de juryprijzen zijn, maar we lichten wel al een tipje van de sluier op. Voor iedere categorie stelden we een shortlist op met de top-3 volgens de jury, uiteraard in willekeurige volgorde. Dit zijn dus de kandidaten die nog in de race zijn voor een juryprijs:

Beste Webpoliticus:

. Boris van der Ham (D66)

. Martijn van Dam (PvdA)

. Lot Feijen (Lijst 17)

Beste Weblog:

. Marianne Thieme (PvdD)

. Fred Teeven (VVD)

. Paulus Jansen (SP)

Beste Website:

. Emile Roemer (SP)

. Job Cohen (PvdA)

. Martijn van Dam (PvdA)

Beste Twitteraar:

. Femke Halsema (GL)

. Maxime Verhagen (CDA)

. Diederik Samsom (PvdA)

Bekendmaking en publieksprijs
Op 2 juni bezoekt de redactie van www.bestewebpoliticus.nl de winnende kandidaten. Op die dag maken we ook bekend wie de publieksprijs Beste Webpoliticus 2010 wint. Tot dan kan er dus nog op deze categorie worden gestemd. Op dit moment zijn er al veel stemmen voor: Lot Feijen (Lijst17), Marianne Thieme (PvdD) en Karin Straus (VVD).

Vakjury
De vakjury bestaat uit drie deskundigen op het gebied van politiek, journalistiek en internet:
- Jeroen Fritz, de winnaar van Beste lokale Webpoliticus 2010;
- Alexander Pleijter, universitair docent 'Journalistiek en Nieuwe Media' aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Leiden;
- Karlijn van den Berg, strateeg bij Muse en IceMobile; tevens editor bij Bright Magazine.

In drie categorieën waren de juryleden het snel eens over de winnaar. In de categorie 'Beste Weblog' plaatsten ze echter allemaal kanttekeningen. Geen enkele blog was in hun ogen écht goed.

EINDE PERSBERICHT