Sportrade fietst voor stichting Spieren voor Spieren


PATERSWOLDE, 20100514 -- Op vrijdag 28 mei organiseert Sportrade fit- & wellness te Paterswolde een spinningmarathon. Van 18.00 tot 22.00 fietsen we, met een minimale bijdrage van ¤5,- per fiets per uur, gezamenlijk voor het goede doel. De opbrengsten van het evenement komen ten goede aan de stichting: "Spieren voor Spieren".

Sportrade sluit zich hiermee aan bij een initiatief van Studenten van het Hanze Instituut voor Sportstudies te Groningen. Zij organiseren een project `Benjamins Spieren voor Spieren'. Onder het motto, `gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren' wil Benjamin zo veel mogelijk geld binnenhalen voor de stichting Spieren voor Spieren.

Startend op vrijdag 28 mei, wil Benjamin een persoonlijk doel halen en binnen 26 dagen 10.000 km fietsen, om zo een plekje te bemachtigen in het Guinness book of World records. Met de spinningmarathon willen wij Benjamin steunen en met alle spinners een goede aftrap geven aan zijn 26 daagse tocht.

Een `rondje Benjamin' zal ongeveer 35 km zijn en de route loopt door het natuurgebied de Drentsche Aa. Deze route zal per dag gemiddeld 11 keer gefietst moeten worden, wil Benjamin zijn recordpoging behalen. Dat komt neer op een fysieke topprestatie van 385 km per dag.

De Stichting Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte en richt zich op fondsenwerving. Spieren voor Spieren zet de netto-opbrengsten snel en effectief in ten behoeve van spierziekte onderzoek en de verbetering van het diagnosetraject. Daarnaast organiseert zij leuke activiteiten voor kinderen met een spierziekte.

Sportrade fit- & wellness





Ingezonden persbericht