Sterlatone kiest voor internet-only release van debuutalbum


AMSTERDAM, 20100528 -- Het debuutalbum `Bigger Than This' van de Amsterdamse band Sterlatone is vanaf vandaag verkrijgbaar via iTunes Music Store en Amazon.com als mp3. De band heeft er de afgelopen drie jaar hard aan gewerkt. Volledig in eigen beheer, zodat zij zich verzekerd wisten van creatieve vrijheid. Met de single `Feel', een beklijvende track over emotionele onthechting, gaf de band al eerder een veelbelovend visitekaartje af. Zonder een spoor van promotie is met de single in korte tijd een stevige fanbase opgebouwd. Het album komt aan de verwachting tegemoet: `Bigger Than This' staat vol betekenisvolle popsongs met een tijdloze sound.

"Het gaat ons niet om de kick die jij als muzikant krijgt als je op een podium staat, het gaat om de kick die de luisteraar krijgt bij het horen van een goede song. En dat is heel wat anders," zegt Dylan Alling, zanger/componist van de band. Ivo Witteveen, componist/producer van het popduo, vult aan: "Het voornaamste doel was om liedjes te maken - `echte' liedjes - waarvan je als luisteraar het gevoel krijgt dat ze er altijd al zijn geweest."

Sound

Op de negen songs laat Sterlatone horen dat ze hun huiswerk hebben gedaan: een goede verstaander zal de muzikale verwijzingen herkennen naar een verscheidenheid aan invloeden van The Beatles tot Beck. Zonder verlies aan identiteit, want tekst en muziek versmelten in elke track samen tot een eigen en eigentijdse sound. Het duo stelt de essentie van het nummer centraal en dat leidt tot een eclectisch geheel waarbij je als luisteraar steeds het gevoel krijgt dat het nummer op geen beter passende manier kan worden uitgevoerd. Arrangement en productie als maatpak voor het liedje.

Eenvoud

De `maatpak'-kwaliteit is een direct gevolg van de keuze voor het opnemen en uitbrengen in eigen beheer via downloads. Op die manier is er daadwerkelijk sprake van volledige creatieve vrijheid. Het geeft Dylan en Ivo de ruimte om in de studio alle tijd nemen om de muziek te maken die ze in gedachten hebben. Met als leidraad de vraag: "Is dit de muziek die jij zelf met liefde thuis opzet?" De oprechtheid heeft inmiddels geleid tot de inzet van regisseur Jasper Faber, die de videoclip voor de single `Feel' voor zijn rekening nam. Visueel reflecteert de videoclip de heldere eenvoud van het nummer: geen opsmuk, geen gedoe, alles staat in het teken van de muziek. Dáár gaat het om.
`Bigger Than This' is nu verkrijgbaar via iTunes en Amazon.

Sterlatone





Ingezonden persbericht