Partijwijzer Iran toetst standpunten Nederlandse partijen over Iran


Tweede Kamerverkiezingen en Iraanse kwesties

RIJSWIJK, 20100528 -- In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen en internationaal hoogoplopende Iraanse kwesties heeft Iranian Progressive Youth de PartijWijzer Iran ontwikkeld die de standpunten van Nederlandse partijen over Iran voor de kiezer toetst.

Nederland maakt zich al jaren zorgen om kwesties rondom het omstreden nucleaire programma van Iran, de banden van Iran met terroristische organisaties en de mensenrechtensituatie in Iran. Nederlandse politiek volgt de ontwikkeling van Iran met veel belangstelling en Iran is een belangrijk onderdeel van het Haagse buitenlandse beleid, aangezien de belangen van Nederland ook steeds in het geding zijn.

Hoe moet de politiek in Den Haag omgaan met de onderwerpen zoals het omstreden atoomprogramma van Iran, Iran en het verspreiden van het fundamentalisme en diens steun aan de terroristische organisaties? Uiteraard hebben de politieke partijen hun eigen visie op deze thema's, die vaker dan niet uiteenlopen.

Om de Iran kwestie in de Nederlandse politiek rond de verkiezingstijd voor het voetlicht te brengen, hebben wij als 'Iranian Progressive Youth' de PartijWijzer ontwikkeld. Het doel van de PartijWijzer Iran 2010 is om de Nederlandse bevolking een inzicht te geven in standpunten van verschillende politieke partijen over uiteenlopende onderwerpen betreffende Iran. Negen politieke partijen hebben deelgenomen aan de wijzer en hebben hun standpunten voor wijzer uiteengezet. De PartijWijzer is in te vullen op
iranpy.net/partijwijzer.

Iranian Progressive Youth





Ingezonden persbericht