Ondernemerschool.nl beantwoordt vragen van zelfstandigen


Van boekhouding tot belastingaangifte. Van Wordpress tot Twitter

Diessen, 20100528 -- Nederland telt bijna een miljoen zelfstandige ondernemers en dat aantal groeit nog steeds. Peter Spijkers, ondernemerscoach en oprichter van adviesbureau Solvid Ondernemen, krijgt geregeld dezelfde vragen. Daarom richtte hij ondernemerschool.nl op, waar zelfstandigen begeleidt worden in het opzetten van een eigen zaak.

Hoe regel je een bedrijfsfinanciering? Hoe bouw je zelf een website en hoe maak je gebruik van online netwerken? Peter Spijkers spreekt veel ondernemers die rondlopen met dit soort vragen. Ze volgen ad hoc een dure cursus of zijn uren kwijt aan het vinden van de juiste expert. Wie vanuit een uitkering start, is vaak afhankelijk van de tijd die zijn UWV coach voor hem kan vrijmaken. Dat kan effectiever, dacht Spijkers.

Hoe werkt het?
Op ondernemerschool.nl worden tientallen basiscursussen voor zelfstandigen aangeboden. Na het aanmaken van een gratis account, kan in een e-learning omgeving de videocursus worden gevolgd: over het schrijven van een bedrijfsplan, financiering aanvragen, de boekhouding, het bouwen van je website, SEO, online adverteren en de mogelijkheden van Twitter. Specifieke vragen kunnen gesteld worden via een chatsessie met de cursusleider, of op het forum of in een wiki worden geplaatst. Spijkers houdt de ondernemers bovendien op de hoogte van aangepaste wet- en regelgeving, die invloed kan hebben op de belastingaangifte bijvoorbeeld.

Kosten- en tijdbesparing
`Alle basiskennis die noodzakelijk is om voor jezelf te beginnen is op één plek terug te vinden' aldus de ondernemerscoach. `Zo hoeft niet elke zelfstandige opnieuw het wiel uit te vinden. En dat scheelt tijd én geld.' Gebruikers van ondernemerschool.nl loggen op elk gewenst moment in vanuit huis en kunnen de opgedane kennis direct in de praktijk brengen.

Ondernemerschool.nl





Ingezonden persbericht