Eerste WK Twitterpool van start


GRONINGEN, 20100528 -- De allereerste WK pool op Twitter is een feit, onlangs gelanceerd onder de naam SCCRPL (spreek uit als Soccerpool). Internetbureau V12 uit Groningen werkte de afgelopen weken hard aan de pool. Op Twitter voorspellen de deelnemers de uitslagen van alle komende WK voetbalwedstrijden en via de applicatie van V12 worden de voorspellingen automatisch opgenomen in de pool op www.sccr.pl. De pool is geheel gratis en voor iedereen die een Twitteraccount heeft bereikbaar.

GeertJan Kemme, directeur van V12: "Het leek ons een uitdaging om 's werelds eerste Twitterpool te ontwikkelen. We zijn namelijk gek op het koppelen van online applicaties. Bij SCCRPL laten we zien dat we hier ook succesvol in zijn. Voor mensen die nog niet met Twitter werken is dit een uitgelezen kans om het te gaan proberen. Daarnaast is het gebruik van zowel Twitter als de SCCRPL gratis."

Hoe werkt het
De deelnemer schrijft zich in op www.sccr.pl met zijn eigen Twitteraccount. Op Twitter volgt de deelnemer @sccrpl. Daarna worden via Twitter alle komende wedstrijden voorspelt door het bericht te beginnen met @sccrpl. De antwoorden van de gebruiker worden automatisch opgenomen in de pool. Individuele gebruikers kunnen zich inschrijven, maar het is ook mogelijk om groepen aan te maken en zo een competitie met collega's of vrienden te starten. De eeuwige roem is de hoofdprijs.

V12, Online Engineers
V12 werkt met negen professionals aan projecten op internet. Van webwinkel tot content management systeem, van landingspages tot Rich Internet Applications. V12 werkt voor o.a. Ohra, Hooghoudt, Heijmans en Route Mobiel. V12 is onderdeel van de Crossmedia Communicatiegroep te Heerenveen en werkt daardoor nauw samen met de zusterbedrijven Noordwest12 (marketing en strategie), ClickQ (online marketing) en LeadQ (online leadhandling).

V12





Ingezonden persbericht