Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 17 mei 2010

Multiple Moves presenteert jong talent in dansvoorstellingen

Multiple Moves is het hedendaags danspodium van Krater Theater met fusions waarbij zowel diverse dansacts als volledige dansvoorstellingen deel van de programmering uitmaken. Elke editie is uniek. Op vrijdag 28 mei 2010 zijn dansvoorstellingen van o.a. Solid Ground Movement en 020, Gabriella Maiorini en STRAAT en de 5 o'clock class te zien. Aanvang:20:00 uur. Entree Ticket: ¤ 7.50 mett XXXS/CJP pas ¤ 5.00. Reserveren via www.bijlmerparktheater.nl of 020-36113930 (tussen 14:00 en 16:00 uur)

Kunikuli | Gabriella Maiorino (Dansmakers)
Kunikuli toont de sensualiteit van het androgyne lichaam in al haar dynamiek. Kunikuli is één van de drie korte voorstellingen die Gabriella Maiorino maakte in het kader van Trilogia del Desiderio, een drieluik over de complexiteit van de vrouw. Dansmakers Amsterdam biedt een internationale plek voor ontplooiing en ontwikkeling van talentvolle choreografen én de dans discipline. Choreografie: Gabriella Maiorino|Dansers: Cristina Leitào, Valentina Campor.

Dissbalance | Solid Ground Movement en 020
Hoe beweeg je mee in een wereld die steeds meer verdeeld raakt, waar ieder zijn eigen logica en spelregels lijkt te volgen en waarin je je permanent gedisst voelt? Dissbalance gaat over de ultieme zoektocht naar balans tussen jezelf en je omgeving; op zoek naar een groep waarin je je thuis voelt. Dissbalance is een co-productie tussen jongerentheater 020 en Solid Ground Movement. Choreografie: Bryan Druiventak en Abdelaziz Sarrokh.

STRAAT | Springdance, Theatergroep DOX en Het Lab Utrecht Het Utrechtse project STRAAT ondersteunt in verschillende vormen de ontwikkeling van jonge talentvolle dansers en choreografen. Onlangs werkte Henry O'Tawiah in een masterclass van de Japanse choreograaf Hiroki Umeda aan een solo. STRAAT bood hem de mogelijkheid deze solo verder te verfijnen. In zijn werk probeert O'Tawiah zowel de schoonheid als de ultieme imperfectie te tonen van zijn dansidioom . Experimenterend met het onbekende, onverwachtse en het onlogische laat hij zich inspireren door verschillende stijlen om te komen tot waar hij nu is: één beweging, één dans, één lichaam en één persoon. STRAAT is een project van Springdance, DOX en Het Lab Utrecht. ww.straat.nu

Serano | 5 o'clock class (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) Een eigenzinnige performance van Serano, één van de talenten van de 5 O'Clock Class, de dansopleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). De 5 o'clock class begeleidt jonge dansers voor op de audities voor de jazz, modern, choreografie en docentopleidingen van het HBO dansonderwijs en de Theaterschool. In het Bijlmer Parktheater krijgen de leerlingen les in verschillende dansdisciplines: jazz, urban dance, modern, ballet, pilates, power yoga, Horton, limon, physical theatre en kunnen naar een product toe werken en presentaties geven. De 5 o'clock class legt de nadruk op dansplezier, vakmanschap en kunstenaarschap en de competenties van een culturele ondernemer.

Multiple Moves is mede mogelijk gemaakt door DMO.

Krater Theater organiseert, programmeert en produceert dans- en theatervoorstellingen, muziekconcerten, literatuuravonden en jeugdtheatervoorstellingen.