Heijmans N.V.

Heijmans ontwerpt spitsstroken A9 Uitgeest - Alkmaar

's-Hertogenbosch - Heijmans heeft van Rijkswaterstaat de opdracht gekregen voor het ontwerpen van twee spitsstroken voor de snelweg A9. Het gaat om een traject van circa 10 kilometer tussen Uitgeest en Alkmaar, inclusief de aanleg van pechhavens en aanpassing van kunstwerken. Het werk staat bekend als Spoedpakket C en is onderdeel van de spoedwetgeving waarmee de rijksoverheid files wil bestrijden door de uitvoering van wegverbredingen te versnellen.

Als alles naar verwachting verloopt, krijgt Heijmans na afronding van het planologische proces rondom de spitsstroken tevens de opdracht voor de realisatie van de wegaanpassingen. De totale inschrijfsom voor engineering en realisatie bedraagt ¤ 23,9 miljoen.

De opdracht is uiteindelijk aan Heijmans gegund op basis van prijs en kwaliteit. Mede dankzij een hoge waardering op kwaliteit heeft Heijmans als beste gescoord. Rijkswaterstaat heeft met deze innovatieve aanbestedingsaanpak vooral ingezet op het verkrijgen van een hoogwaardige aanbieding.

De inschrijfsom en het kwalitatieve deel is tot stand gekomen dankzij de integrale aanpak van Heijmans Infra Geïntegreerde Projecten (HIGP), met inbreng van alle disciplines binnen Heijmans Infra. HIGP stuurt het ontwerp en de uitvoering aan en borgt daarmee een integrale aanpak.