Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - vrijdag 28 mei 2010

Koninklijke Onderscheiding voor Jaap van Scheijen

Burgemeester Albertine Van Vliet-Kuiper van Amersfoort heeft vandaag een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer J. van Scheijen. Hare Majesteit de Koningin heeft de heer Van Scheijen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje- Nassau.

Tijdens de receptie ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Amersfoortse Zwem en Poloclub (AZ&PC) ontving de heer Van Scheijen de Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de AZ&PC.

De Amersfoortse Zwem en Poloclub
De heer Jaap van Scheijen heeft zich meer dan 50 jaar ingezet voor de vereniging AZ&PC. Hij werd benoemd tot lid van verdienste en tot erelid. Hij heeft zijn werk voor de vereniging altijd belangeloos verricht. Jaap van Scheijen heeft door al zijn activiteiten een essentiële bijdrage geleverd aan de naamsbekendheid van AZ&PC in binnen- en buitenland en heeft hierdoor Amersfoort als waterpolostad op de (inter)nationale kaart gezet.

Internationale waterpolotoernooien
Jaap van Scheijen was jarenlang als toernooidirecteur betrokken bij vele grote internationale waterpolotoernooien. Mede door zijn inzet vertegenwoordigen waterpolotalenten uit Amersfoort ons land in de internationale waterpolowereld. Niet alleen op waterpolo- en zwemgebied, maar ook op het terrein van schoonspringen behoort AZ&PC tot de absolute top in Nederland. Daarnaast heeft AZ&PC samen met de zustervereniging De Amer, zeer ruim aandacht voor bewegingsstimulering van de jeugd.

KNZB
Jaap van Scheijen is betrokken bij talloze overlegsituaties binnen de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) en tussen de KNZB en de waterpolohoofdklasseverenigingen over structuurwijzigingen in de waterpolocompetities, talentontwikkeling en trainingscentra.

Waterpolo scheidsrechter
Tot op de dag van vandaag is Jaap van Scheijen actief als waterpoloscheidsrechter. Ook begeleidt hij jonge scheidsrechters.

Noot voor de redactie,