VerkeersInformatieDienst

Drukke vrijdagmiddagspits

28 mei 2010, 17:09
Het is vrijdagmiddag altijd al vroeg druk op de snelwegen in Nederland, vanmiddag zorgden een aantal aanrijdingen voor nog wat extra vertraging.
Om 14:00 uur stond er bij elkaar al bijna 100 kilometer en even na 15:00 uur was de teller al opgelopen naar 170 kilometer. Maximaal heeft er vanmiddag 271 kilometer file op de snelwegen gestaan, dat was om 16:35 uur.

Een aantal aanrijdingen zorgde voor die extra drukte.

Bij een aanrijding op de A16 van Rotterdam naar Breda op knooppunt Terbregseplein waren 2 personenauto's en een vrachtwagen betrokken. Er werden 3 rijstroken afgesloten en het gevolg was dat het verkeer in de regio Rotterdam vast liep op de A13 en op de A20 in beide richtingen, ook op de A16 stond een lange file.

Om 14:45 uur gebeurde er een aanrijding op de A28 van Hoogeveen naar Zwolle waarbij 5 personenauto's betrokken waren.
Er werd een rijstrook afgesloten en al snel stond het verkeer vast over 9 kilometer met ruim een half uur vertraging.
Richting Hoogeveen stonden de "kijkers" in een file van 8 kilometer.

Op de A58 van Breda naar Tilburg ging het mis op Knooppunt Sint Annabosch.
Er gebeurde een aanrijding met meerdere voertuigen en al snel vormde zich een file van 9 kilometer met zo'n 40 minuten vertraging omdat tussen Bavel en Gilze de rechter rijstrook was afgesloten.

Op de A2 was het extra druk richting Maastricht omdat veel mensen vandaag afreizen naar Landgraaf om daar dit weekend het jaarlijkse Pink Pop festival te gaan meemaken.

De langste file stond ook op de A2 van Amsterdam naar Den Bosch, het reed langzaam over bij elkaar 29 kilometer tussen afrit Breukelen en afrit Beesd.