Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (22-10)

28 mei 2010

College 2010 - 2014

Openbare activiteiten van het college van burgemeester en wethouders van 30 mei tot en met 06 juni 2010.

Wethouder Mourik reikt prijzen Groene lint uit
Wethouder Christel Mourik reikt zondag 30 mei om 15.00 uur de prijzen voor het Groene lint uit bij kinderboerderij De trotse Pauw. De genomineerden zijn:

* Hervormde Kerk, voor een oud papieractie
* M. van der Wiel, zij heeft een moes- en bloementuin gemaakt voor kinderen (in samenwerking met Rayon West)

* D. Biersteker, hij heeft een opruimactie in Park Waterland georganiseerd

Het Groene Lint is de jaarlijkse milieuprijs van de Milieugroep Spijkenisse (MGS). De prijs is geen geldprijs, maar een oorkonde als blijk van waardering voor inspanningen gedaan op het gebied van natuur, milieu of duurzaamheid. Het Groene Lint wordt traditioneel in de Meimaand Milieumaand uitgereikt.

Voor Het Groene Lint komen personen, groepen, verenigingen, stichtingen, instellingen of bedrijven in aanmerking. Voorwaarde is dat zij zich in het afgelopen kalenderjaar hebben onderscheiden, of initiatieven hebben ontplooid op het gebied van natuur, milieu of duurzaamheid in Spijkenisse.

Wethouders Mijnans en Dijkman openen vernieuwde speeltuin Iepenlaan Wethouders Jan Willem Mijnans en Kees Dijkman openen woensdag 02 juni om 13.00 uur de vernieuwde speeltuin aan de Iepenlaan. De gemeente heeft de speeltuin samen met Maasdelta opgeknapt.

Wethouder Dijkman reikt prijzen Flag Football Championship uit Wethouder Kees Dijkman reikt woensdag 02 juni om 16.30 uur de prijzen uit voor het vijfde Flag Football kampioenschap &Cheerleader Competition. Het kampioenschap vindt plaats in Sportpark Oostbroek aan het Tennispad 2. De organisatie van het toernooi is in handen van het sportteam van de gemeente en Spijkenisse Scouts.

Wethouder Dijkman reikt prijzen viswedstrijd uit Wethouder Kees Dijkman reikt zaterdag 05 juni om 14.30 uur de prijzen uit voor een viswedstrijd van H.S.V. Ons Genoegen Spijkenisse. De prijsuitreiking vindt plaats in Racketcentrum Halfweg aan de Einsteinweg 6. Sportvisserij Zuid West Nederland organiseert de wedstrijd en H.S.V. Ons Genoegen is dit jaar de gastvereniging. De deelnemers vissen in de wateren van Halfweg 2. De gevangen vis gaat in een leefnet en wordt na afloop van de wedstrijd gewogen en direct weer in het water teruggezet.

Wethouder Dijkman opent voetbaltoernooi Grasbuurt Wethouder Kees Dijkman opent zondag 06 juni om 12.00 uur een voetbaltoernooi ter ere van het nieuwe kunstgrasveld aan het Borstelgras. Wethouder Dijkman speelt de eerste wedstrijd mee. Het 5 tegen 5 toernooi begint om 12.00 en eindigt om 16.00 uur. Opgeven kan (leeftijd vanaf 8t jaar) viade website van buurtvereniging de Grasbuurt. Het toernooi is georganiseerd door buurtvereniging de Grasbuurt, Rayon West en het sportteam van de gemeente.