Gemeente Eemnes

28-05-2010
De gemeente Eemnes wil mantelzorgers in staat stellen hun zorgtaken goed te combineren met hun overige taken. Uitgangspunt hierbij is een gezonde balans tussen draagkracht en draaglast.

Veel mantelzorgers vinden het veelal vanzelfsprekend om voor iemand te zorgen en zijn mede daar door niet gericht op zoek naar voorzieningen die hen kunnen steunen. Als zij dit wel doen dan is het vaak moeilijk voor hen om de juiste weg te vinden in het grote aanbod.

Om te bewerkstelligen dat de Eemnesser mantelzorgers kunnen "zorgen zonder zorgen" wil de gemeente eerst meer informatie inwinnen over de bekendheid van het begrip mantelzorg en de behoeften van de mantelzorgers.

Om hier antwoorden op te krijgen is een vragenlijst opgesteld. Deze vragenlijst wordt in de tweede helft van de maand mei per post verstuurd aan een groot aantal inwoners van de gemeente. Hierbij zijn personen vanaf 12 jaar aangeschreven omdat jongeren ook mantelzorger kunnen zijn. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om te bekijken of er verbeteringen mogelijk zijn in het ondersteuningsaanbod voor mantelzorgers in Eemnes.

Mocht u vragen hebben over het onderzoek dan kunt u contact opnemen met mevr. Corrie van der Heide, tel 035 7513174