Socialistische Partij

SP Amsterdam

Wapenhandelaren niet welkom in Amsterdam

28-05-2010 * De SP wil dat burgemeester Asscher maatregelen neemt om ervoor te zorgen dat er geen wapenconferenties meer in de stad komen. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens: "In 2005 noemde Cohen wapenbeurzen al onwenselijk. Nu blijkt er toch weer een wapenconferentie in onze stad te komen. De gemeente moet dus sterker optreden." Laurens Ivens
Volgende week vindt er een conferentie van wapenhandelaren plaats in Amsterdam. De SP vindt dat de gemeente er werk van moet maken om bijeenkomsten als wapenbeurzen en gerelateerd activiteiten uit Amsterdam te weren. Ivens: "De mooie woorden van Cohen in 2005 blijken nu inhoudsloos te zijn. Zolang wapenhandelaren blijven terugkeren in Amsterdam hebben we ook niets aan deze woorden. Hoog tijd voor echte maatregelen dus."

Waarnemend burgemeester Asscher heeft aangegeven de komst van deze wapenconferentie naar Amsterdam te laten onderzoeken. De SP is erg benieuwd naar het doel van dit onderzoek en heeft Asscher daar ook vragen over gesteld. Ivens: "Tot nu toe werd er altijd gezegd dat de gemeente geen wapenbeurzen kan tegenhouden. De SP hoopt dat het onderzoek van Asscher gaat leiden tot daden: geen wapenhandelaren meer in Amsterdam."