Gemeente Urk Budget VROM startersleningen uitgeput

Afgelopen week is bekend geworden dat het budget voor de VROM Startersleningen is uitgeput. Volgens SVn is het aantal aanvragen voor een VROM Starterslening de afgelopen weken verviervoudigd, waardoor het budget versneld is uitgeput.

Het budget voor de starterslening, die de gemeente Urk enkele jaren geleden heeft ingevoerd, bestaat uit twee delen. De helft van elke lening wordt via SVn betaald door de gemeente Urk, en de andere helft wordt betaald vanuit het VROM Startersfonds. Dit VROM Startersfonds is dus leeg. Daarom heeft SVn besloten alle aanvragen die na 25 mei 2010 zijn ontvangen te registreren en niet in behandeling te nemen. Dit in afwachting van het besluit van de gemeente Urk over mogelijke voortzetting van de regeling. Kopers van woningen die na 25 mei 2010 een aanvraag voor een starterslening indienen, ontvangen bericht van SVn.

Â

De gemeente Urk beraadt zich op dit moment op de ontstane situatie en probeert zo snel mogelijk een oplossing te zoeken voor dit probleem. Wanneer u in tussentijd vragen hebt, kunt u contact opnemen met de heer P.J. Woudstra van de afdeling Ontwikkeling en Advies, telefoonnummer 0527 68 99 43.