Ingezonden persbericht


Persbericht

Spectaculaire opening Maastoren: hoogste gebouw Benelux

De eerste beelden beschikbaar

Rotterdam, 28 mei 2010: Op vrijdag 28 mei 2010 is de Maastoren, het nieuwe hoofdkantoor van Deloitte en AKD te Rotterdam, officieel geopend door de Burgemeester van Rotterdam, de heer Ahmed Aboutaleb.

De Maastoren is gedeeltelijk in De Maas gebouwd en reikt tot in de hemel. Dit werd tijdens de opening benadrukt door op originele wijze de verbinding te leggen tussen water, land en wolken. Buiten op de Maas vond een spektakel plaats, een blusboot en een ponton met slagwerkers met grote trommels en drums kondigden aan dat de Maastoren officieel geopend was. Binnen in de Maastoren ging het feest verder met 400 genodigden tijdens een miniconcert van de Golden Earring.

De Maastoren is met zijn 165 meter het hoogste gebouw van de Benelux en nu al niet meer weg te denken uit Rotterdam. Het is een imposante verschijning aan de skyline. Een bijzonder pand door het aansprekende design, de unieke faciliteiten, en de centrale ligging in de stad. Ook duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de Maastoren. Zo wordt het Maaswater gebruikt voor verwarming en koeling.


---