Nieuwe oplossing voor inkoop flexarbeid bij SAP-klanten


'S-HERTOGENBOSCH, 20100528 -- SAP specialist The Next View en Nétive hebben een joint venture opgericht die een oplossing biedt voor het inhuurproces van flexibele arbeid bij grote SAP-klanten: The Next Flex. Uitgangspunt is de applicatie van Nétive, die het inhuurproces van werving & selectie tot en met facturatie ondersteunt en de afgelopen jaren al succesvol is uitgerold bij gerenommeerde organisaties. Momenteel maken meer dan 10.000 medewerkers van inlenende bedrijven al gebruik van de Nétive applicatie, waarmee deze organisatie marktleider is in Nederland.

Het volledige proces van inhuur van flexibele arbeid is een complexe aangelegenheid. Het omvat een veelheid aan activiteiten, die door verschillende afdelingen, systemen en modules ondersteund moet worden. Bovendien vereist de flexbranche dat oplossingen op dit gebied moeten voldoen aan specifieke wet- en regelgeving. De alsmaar toenemende flexibele schil in combinatie met de aanscherping van de aanbestedingsregels, maken dat organisaties de inhuur als één integraal proces willen organiseren en besturen. Transparantie, in de vorm van eenduidige rapportages en integrale besturing van het flexproces blijkt de enige manier om de interne klant te ontzorgen, de kosten te beheersen en te voldoen aan de wet- en regelgeving. Met de nieuwe oplossing stelt The Next Flex organisaties in staat dit flexproces integraal te besturen, ingebed in de bestaande - door SAP ondersteunde - processen. Dit levert een flexibele, vanuit de cloud beschikbare, oplossing die het rendement van de gedane SAP investering vergroot.

Huub Waterval, directeur bij The Next View, heeft bij meerdere organisaties het proces van flexibele arbeid (uurgerelateerde inkoop) in SAP opgezet en was een van de oprichters van het Platform Elektronische Inhuur Uitzendkrachten (PleinU). "De inzet, complexiteit en risico's van flexibele arbeid groeien explosief en dwingen organisaties het totale inkoopproces kostenefficiënt te organiseren. Daarom zien wij veel marktpotentie voor deze oplossing, die het beste van twee organisaties combineert: de SAP-kennis van The Next View en de materiedeskundigheid en ervaring in de flexbranche van Nétive", aldus Waterval.

Meer informatie over deze oplossing vindt u op www.thenextflex.nl.


Einde persbericht


Over The Next View (www.thenextview.nl)
The Next View is een ICT-dienstverlener met ervaring in het ontwerpen en realiseren van hybride oplossingen op basis van SAP en non-SAP systemen. Kenmerkend voor de aanpak van The Next View is dat vanuit drie gezichtspunten aan oplossingen wordt gewerkt: de business, de gebruiker en de ICT. Dat leidt in de praktijk tot betere resultaten en een snellere acceptatie. The Next View heeft jarenlange ervaring met multidisciplinaire innovatieve SAP-projecten, activiteiten van business case, procesontwerp, integratie- en architectuur vraagstukken tot en met de uiteindelijke realisatie. Het hoofdkantoor van The Next View is gevestigd in Den Bosch.

Over Nétive (www.netive.nl)
Nétive Job® is een oplossing om het administratieve proces rondom flexible arbeid te automatiseren, stroomlijnen en controleren. Het bespaart niet alleen tijd en geld, maar geeft ook online essentiële HR-Management informatie. Nétive Job® wordt zowel door werkgevers als uitzendbureaus, zakelijke dienstverleners en ZZP'ers gebruikt.