Ensco plc sluit nieuw, vierjarig krediet af

Capaciteit verdubbeld tot $700 miljoen

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20100528 --

Ensco plc (NYSE: ESV) heeft vandaag bekendgemaakt dat het een nieuw, vierjarig, ongedekt doorlopend krediet ter waarde van $700 miljoen heeft afgesloten met een syndicaat van twaalf banken. Citibank, N.A. fungeerde als administratief agent. Wells Fargo Bank en DnB NOR Bank ASA fungeerden als syndicaatagenten. Het nieuwe krediet vervangt het vorige doorlopend krediet van het bedrijf ter waarde van $350 miljoen, dat op 23 juni 2010 zou vervallen.

De nieuwe overeenkomst bevat bepalingen die het bedrijf in staat stellen te verzoeken om verhoging van de kredietcapaciteit tot $850 miljoen, afhankelijk van toestemming van de kredietverschaffers.

Chief Financial Officer Jay Swent: "Door de capaciteit van het krediet te verdubbelen en een vierjarige termijn vast te leggen, hebben we een nog grotere flexibiliteit bereikt voor het nastreven van onze strategische plannen. De brede steun van de bankgroep onderstreept de sterke financiële positie van Ensco en we zijn blij met Citi als administratief agent en Wells Fargo en DnB NOR als syndicaatagenten.”

Ensco beschikt over investeringsrapporten van zowel Moody's Investor Service ("Baa1") als Standard & Poor's ("BBB+").

Ensco plc (NYSE:ESV) brengt energie naar de wereld als wereldwijd aanbieder van offshore boordiensten aan de petroleumindustrie. Met een vloot van ultra-diepwater diepdrijvende platformen en hoogwaardige hefboorplatformen voorziet Ensco klanten van materiaal van hoge kwaliteit, goed getraind personeel en een goede naam op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. Kijk voor meer informatie over Ensco op onze website: www.enscoplc.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Ensco plc
Sean O’Neill, +44 (0)207 659 4660

Vicepresident

Ticker_symbol NYSE:ESV