Ensco plc’s gedeeltelijke tenderaanbod voor aandelen van Scorpion Offshore Ltd. loopt vandaag (28 mei 2010) om 18.30, Oslose tijd, af en wordt niet verlengd. De geboden prijs wordt niet verhoogd

NOK 39,50 is laatste bod

LONDEN en OSLO--(BUSINESS WIRE)-- 20100528 --

Ensco plc (NYSE: ESV) heeft op 27 mei 2010 bekendgemaakt dat haar 100% dochteronderneming Ensco (Bermuda) Limited, een gedeeltelijk tenderaanbod doet voor de aankoop op de markt van 19% van de uitstaande aandelen in Scorpion Offshore Ltd. (OSE: SCORE) tegen een contante prijs van NOK 39,50 per aandeel.

Vanaf het einde van de werkdag op 27 mei 2010 heeft Ensco tenders ontvangen van aandeelhouders, onherroepbare aanvaardingen vooraf en voorwaardelijke verkoopovereenkomsten van aandeelhouders, waaronder leden van het senior management en de raad van bestuur van Scorpion Offshore en hun partners, die gezamenlijk 36% van de uitstaande aandelen van Scorpion Offshore houden.

Ensco zal de termijn van het gedeeltelijke tenderaanbod niet verlengen na het aangekondigde tijdstip van afloop om 18.30 uur Oslose tijd, op 28 mei 2010, en NOK 39,50 per aandeel is het enige en laatste bod.

Dan Rabun, voorzitter, president en CEO van Ensco plc: “Wij zijn van mening dat ons aanbod van NOK 39,50 per aandeel aan de aandeelhouders van Scorpion een aantrekkelijke prijs is. Scorpion adviseert de aandeelhouders om ons bod vandaag te aanvaarden, om zo te kunnen voldoen aan de deadline van de tender.”

De aandeelhouders die hun aandelen als eerste aanbieden hebben voorrang bij de toewijzing van de verkoop (wie het eerst komt, het eerst maalt).

Aandeelhouders van Scorpion Offshore die het aanbod willen aanvaarden dienen vóór 28 mei 2010 18.30 uur Oslose tijd, contact op te nemen met Matthew Cyzer (tel.: +44 20 7774 8333) of Matthew Stanton (tel.: +44 20 7552 9865) van Goldman Sachs International of met Gaute Ulltveit-Moe van Arctic Securities (tel.: +47 21 01 32 00).

Na het succesvol afronden van het gedeeltelijke tenderaanbod zal Ensco of een van haar dochterondernemingen de extra stappen nemen die toegestaan of wettelijk vereist zijn voor het aankopen tegen dezelfde contante prijs van de resterende aandelen van Scorpion Offshore, onder de gebruikelijke voorwaarden.

Indien het gedeeltelijke tenderaanbod niet wordt aangenomen, dan is Ensco niet van plan verdere stappen te nemen met het oog op het aankopen van Scorpion Offshore in overeenstemming met het voorstel. Ensco (Bermuda) Limited is niet verplicht om in het kader van het gedeeltelijke tenderaanbod minder te kopen dan het aantal aandelen dat, indien opgeteld bij de aandelen waarvoor bepaalde onherroepbare aanvaardingen vooraf en voorwaardelijke verkoopovereenkomsten gelden, gelijk zou zijn aan meer dan 50% van de uitstaande aandelen.

Ensco behoudt zich het recht voor om, uitsluitend ter eigen beoordeling, te allen tijde het gedeeltelijke tenderaanbod in te trekken. Een dergelijke intrekking van het gedeeltelijke tenderaanbod wordt kort na 18.30 uur, Oslose tijd, op 28 mei 2010 publiekelijk bekendgemaakt.

Ensco plc is een naamloze vennootschap die is opgericht onder de wetten van Engeland en Wales. Het bedrijf, dat haar hoofdkantoor in Londen, Engeland, heeft, is een wereldwijde offshore boormaatschappij die werkt op contractbasis. De American Depositary Shares van het bedrijf worden verhandeld op de New York Stock Exchange onder tickersymbool “ESV.” Ensco is een van de belangrijkste aanbieders van offshore boordiensten op contractbasis aan de internationale olie- en gasindustrie. De offshore platformvloot van Ensco bestaat uit 39 hefboorplatforms, vier ultra-diepwater diepdrijvende booreilanden en één boorschip. Daarnaast beschikt Ensco over vier in aanbouw zijnde ultra-diepwater diepdrijvende booreilanden. De werkzaamheden van het bedrijf concentreren zich voornamelijk in de geografische regio’s Azië-Pacific (waaronder inbegrepen Azië, het Midden-Oosten en Australië), Europa en Afrika, en Noord- en Zuid- Amerika. De Ensco bedrijvengroep heeft wereldwijd ongeveer 3600 werknemers. Het hoofdkantoor van Ensco bevindt zich op het adres 6 Chesterfield Gardens, London W1J 5BQ Engeland. Het telefoonnummer van Ensco is: +44 (0) 20 7659 4660, en de website vindt u op: www.enscoplc.com. Indien de gedeeltelijke tender succesvol is en aan de andere voorwaarden wordt voldaan, zal elk vrijwillig of verplicht aanbod worden gedaan via een indirecte 100% dochteronderneming van Ensco.

Het gedeeltelijke tenderaanbod wordt niet gedaan en zal niet worden gedaan, direct of indirect, in of aan de Verenigde Staten, Canada, Australië of Japan of enig ander rechtsgebied waarin het doen van een gedeeltelijk tenderaanbod niet in overeenstemming is met de aldaar geldende wetten. Alle eventuele materialen met betrekking tot het gedeeltelijke tenderaanbod mogen niet in of naar de Verenigde Staten, Canada, Australië of Japan worden verstuurd of anderszins gedistribueerd, hetzij via US Mail of op enige andere wijze of middels een ander Amerikaans, Canadees, Australisch of Japans commercieel hulpmiddel (waaronder onder andere post, fax, telex, telefoon en internet) of een faciliteit van een Amerikaanse, Canadese, Australische of Japanse nationale effectenbeurs, en het gedeeltelijke tenderaanbod kan niet worden geaccepteerd indien gedaan op dergelijke wijze of middels een dergelijk hulpmiddel in of aan de Verenigde Staten, Canada, Australië of Japan. Dienovereenkomstig mogen en dienen materialen met betrekking tot het gedeeltelijke tenderaanbod niet (te) worden verstuurd of anderzijds gedistribueerd in, naar of vanuit de Verenigde Staten, Canada, Australië of Japan of, in hun hoedanigheid als zodanig, naar beheerders, executeurs of gevolmachtigden in het bezit van dergelijke aandelen van Scorpion Offshore voor Amerikaanse, Canadese, Australische of Japanse personen, en personen die dergelijke documenten ontvangen (waaronder beheerders, gevolmachtigden en executeurs) mogen deze niet distribueren of versturen in, naar of vanuit de Verenigde Staten, Canada, Australië of Japan. Beoogde aanvaarding van het gedeeltelijke tenderaanbod als direct of indirect gevolg van een schending van deze beperkingen is ongeldig. Er wordt niet om aandelen van Scorpion Offshore gevraagd aan inwoners van de Verenigde Staten, Canada, Australië of Japan en, indien een reactie wordt verstuurd door een inwoner van de Verenigde Staten, Canada, Australië of Japan, zal deze niet worden geaccepteerd.

De uitspraken in dit persbericht die de intenties, plannen, hoop, meningen, verwachtingen, anticiperen op, voorstellingen, het vertrouwen, de schema’s of voorspellingen voor de toekomst van het bedrijf of het management uiteenzetten zijn forward-looking statements (op de toekomst gericht uitspraken) die zijn gedaan in overeenstemming met de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act van 1995.

Forward-looking statements bevatten woorden of termen als "anticiperen", "geloven", "schatten", "verwachten", "van plan zijn", "plannen", "ramen", "kunnen", "zouden", "mochten", "zouden moeten", "zullen" en woorden en termen van soortgelijke betekenis.

De forward-looking statements bevatten onder meer uitspraken over de voorgenomen overname van Scorpion Offshore, de geplande overige stappen tot het verkrijgen van volledige zeggenschap over Scorpion Offshore indien de gedeeltelijke tender succesvol is en het mogelijke falen of terugtrekken van het gedeeltelijke tenderaanbod.

Forward-looking statements worden gedaan in overeenstemming met de safe harbor-bepalingen zoals die zijn opgenomen in de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Verschillende factoren kunnen ertoe leiden dat de daadwerkelijk resultaten aanzienlijk verschillen van de resultaten in de forward-looking statements, waaronder het niet succesvol afronden van het gedeeltelijke tenderaanbod, essentiële nadelige veranderingen in de bedrijfsactiviteiten van Scorpion Offshore, overheidsverordeningen en verordeningen van rechtswege en andere factoren, waaronder risico’s zoals van tijd tot tijd beschreven als Risicofactoren in de documenten die het bedrijf heeft ingediend bij de Amerikaanse SEC.

Kopieën van dergelijke SEC-documenten kunnen gratis worden opgevraagd door contact op te nemen met onze afdeling Investor Relations via 214-397-3045 of door onze website te raadplegen: www.enscoplc.com. Alle informatie in dit persbericht is geldig vanaf vandaag. Het bedrijf aanvaardt geen enkele verplichting tot het actualiseren van een forward-looking statement, zodat dit voldoet aan de daadwerkelijke resultaten of veranderingen in de verwachtingen van het bedrijf weerspiegelt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Ensco plc
Sean O’Neill, +44 (0)207 659 4660 (Londen)

Vice President

Ticker_symbol NYSE:ESV