Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

BOUWMEESTER EN VAN ACKER BEHOUDEN PODIUMPOSITIE DELTA LLOYD REGATTA

Medemblik, 28 mei 2010

Op de derde dag van de Delta Lloyd Regatta 2010 wisten Marit Bouwmeester en de Belgische Evi van Acker hun podiumpositie vast te houden. Bouwmeester bouwde haar voorsprong op de Tsjechische Veronika Flenkova uit naar elf punten. In de derde dagrace vochten Bouwmeester en Van Acker een spannend duel uit, gewonnen door de Belgische topzeilster. De broers Coster klommen met wisselende resultaten op naar de tiende plek. Er staat een stevige westenwind, kracht vier/vijf.

Laser Radial: Bouwmeester bouwt voorsprong uit
De Laser Radial-klasse zeilde drie races in een opbouwende westenwind tot kracht vier/vijf. Marit Bouwmeester voer opnieuw sterk met een score van 5-1-2. Vooral de laatste race was een spannend duel met de Belgische Evi Van Acker. 'Ja, ik maakte echt een heel domme fout in het kruisrak", blikte Bouwmeester terug. 'Ik voer boven haar en dacht er voorbij te kunnen door wat naar rechts te gaan. Alleen ging ze zo twintig meter voor mij om de boei." Bij Van Acker ging het intussen ook niet helemaal vlekkeloos: 'We gingen nek-aan-nek met een grote voorsprong, maar in het voor-de-windse rak ging het elastiek van mijn hangband los. Gelukkig kon ik nog eerste worden." Bouwmeester staat nu elf punten los van de Tsjechische Veronika Fenclova. 'Ik moest er wel hard voor hangen", reageert de Friese zeilster nuchter.

Van Acker staat derde overall, ondanks de mindere start van de dag: 'Ik had een slechte start, maar wel redelijk wat kansen om terug te komen. Dat is niet gelukt, dus ik werd twaalfde. In de tweede race was ik wel mooi weg en kwam ik als zesde rond de bovenboei, waarna ik me naar de tweede plek heb geknokt. Dat was heel goed, maar ik ben nu wel kapot."

470-mannen: Broers Coster 'niet goed genoeg'
Bibberend van een uur terugvaren naar de haven, doen Sven en Kalle Coster hun verhaal. De broers presteerden vandaag wisselvallig met een 33-3-16, waarmee ze tiende overall staan. 'Het was geen plezierige dag", concludeerde Sven Coster. 'We lezen de wind slecht en varen te veel op headers. En ik denk dat we in de laatste wedstrijd met de verkeerde setting zeilden. Na de finish hebben we de mast wat meer naar achteren gezet, waardoor we even stil lagen. We kwamen uiteindelijk als vijfde bij de haven, dus de snelheid was veel beter." De aanvoerders van de ISAF World Ranking bij de 470-mannen zijn niet tevreden met hun resultaten tot dusver: 'Dit is niet goed. Morgen moeten we nog tweede goede potten varen." Team Steven is terug te vinden op de 23ste positie. 'Het gaat hier niet echt lekker. We maken de verkeerde keuzes", aldus Steven Le Fèvre. De Britten Nic Asher en Elliiot Willis gaan met twintig punten voorsprong aan de leiding.

De Star-klasse is ook klaar. Daar gaan de Noren Melleby en Pedersen stevig aan de leiding. De overige klassen racen momenteel nog.

TV-kanaal morgenavond live
Op zaterdagavond om 18.00 uur gaat www.deltalloydregatta.tv live. Hierop zullen de Medal Race live in beeld worden gebracht. Te beginnen met de 470-mannen.

Voor de volledige uitslagen, beeldmateriaal en morgen tracing & tracking van de 470-klassen, ga naar www.deltalloydregatta.org.

/// Einde bericht

Voor meer informatie over de Delta Lloyd Regatta 2010, kunt u contact opnemen met:

Diana Bogaards, Press Officer Delta Lloyd Regatta 2010
Gsm: 06-51383762
E-mail: press@deltalloydregatta.org

Zie ook www.deltalloydregatta.org.

De bijgesloten
foto kan gratis worden gepubliceerd onder vermelding van de fotograaf Sander van der Borch.
http://www.diabo.nl/assets/diabo/newspics/sb10_021954_deltalloydregatta2010.jpg