Wageningen Universiteit en Researchcentrum

Recht voor ondernemers en leidinggevenden

Alles wat moet weten over juridische bedrijfsinrichting

Docent: Mr. S. Stroy

Data: 29 mei, 12 en 26 juni 2010

Inleiding
Als ondernemer of leidinggevende heeft u een idee, een doel voor ogen, een visie voor de toekomst. U heeft een mooi product (of dienst) dat u in de markt wilt introduceren; u heeft nagedacht over een plan van aanpak en welke marketingstrategieën u hierbij gaat inzetten. Dit is uw core-business. U kunt hier met veel passie over vertellen en u heeft er vertrouwen in dat uw idee een succes gaat worden.

Maar hoe zit het met zaken die buiten uw core-business vallen, maar die wel belangrijk zijn? Heeft u bijvoorbeeld geborgd dat uw idee ook echt úw intellectuele eigendom blijft? En is uw plan om een B.V. op te richten wel verstandig? Of zou u beter voor een andere ondernemingsvorm kunnen kiezen? En wat moet u arbeidsrechtelijk regelen ten aanzien van uw personeel, welke verkoopvoorwaarden moet u hanteren, welke risico's loopt u en zijn daar verzekeringen voor?

Binnen beginnen, is buiten winnen: als u uw bedrijf juridisch goed heeft ingericht, zal u dit zeker helpen om een succes te maken van uw onderneming!

De cursus Juridische bedrijfsinrichting ...
... biedt u als ondernemer of leidinggevende praktische handvatten om keuzes te maken in de opstart en inrichting van uw bedrijf of project. Aan de hand hiervan kunt u uw bedrijfs- of projectplan compleet maken met de zekerheid dat u de juiste keuzes maakt.

... biedt u als ondernemer of leidinggevende de kans om (gratis) juridisch advies te vragen aan een deskundige over uw situatie. Het wordt gewaardeerd als deelnemers met eigen inbreng naar de cursus komen. U kunt zowel plenair als privé uw vraagstuk aan de docent voorleggen voor advies.

... is actueel
De wet- en regelgeving omtrent ondernemen is omvangrijk en verandert snel. Deze cursus wordt doorlopend geupdate, waardoor de kennis altijd actueel is. Zo kunt u ook nagaan of uw bestaande bedrijfsinrichting nog matcht met de nieuwste wet- en regelgeving.

...volgt u in kleine groepen
Aan de cursus kunnen maximaal 12 personen deelnemen. Hierdoor is een goede interactie met de docent en medecursisten mogelijk. Naast plenaire sessies wordt er ook in subgroepen gewerkt.

... biedt tijdens de cursus, lunch en afsluitende borrels de mogelijkheid tot netwerken met de andere deelnemers.

...is bedoeld voor (startende) ondernemers, leidinggevenden, projectleiders en ieder ander die te maken heeft met de juridische kant van ondernemen

Inhoud
De cursus bestaat uit drie dagen, waarbij de belangrijkste juridische zaken rond ondernemen worden besproken. De eerste dag is op uw onderneming gericht. Er wordt een basis gelegd, waarbij onder andere ondernemingsvormen, intellectueel eigendom en verzekeringen worden besproken. Op dag twee staat personeel centraal. Deze dag richt zich op arbeidsrechtelijke zaken, zoals contracten, CAO's en ARBO-wetgeving. Afsluitend wordt op de laatste dag gekeken naar de juridische relatie tussen u en uw klant. Verkoopvoorwaarden, riskmanagement en conflictbeslechting zijn onder andere zaken die dan besproken worden.

Contact
Informatie
Wageningen Business School
Postbus 226
6700 AE Wageningen

Telefoon en Fax
T +31 (0) 317 484093
F +31 (0) 317 426547

Email
info.wbs@wur.nl
» meer Contact