Gemeente Rotterdam

jonge mantelzorgers in het zonnetje

19 april 2010 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

Het initiatief Anders Jong organiseert op 29 mei een FUN-dag voor jonge mantelzorgers. Jonge mantelzorgers is een groep kinderen en jong volwassenen in de leeftijd van 10 tot 20 jaar, die een extra last op hun schouder dragen.
Jonge mantelzorgers in het zonnetje

De problemen waarmee deze kinderen te maken hebben zijn heel breed en lopen uiteen van een ziek of gehandicapt familielid tot verslaafde ouders of andere psychische problemen in huiselijke sfeer. Deze kinderen en jong volwassenen nemen vaak verzorgende taken op zich, zonder te beseffen dat wat zij doen heel speciaal is. Het blijkt dat deze jonge mantelzorgers vaak een vergeten groep zijn en daarom organiseert `Anders Jong' een speciale dag voor hen, omdat de organisatie vindt dat zij extra aandacht verdienen.

De deelnemers mogen tijdens de dag zelf twee activiteiten kiezen. Zo kan men streetdancen, theater spelen, hapjes maken, schilderen, mandala tekenen of deelnemen aan yoga voor jongeren. Alle activiteiten worden begeleidt door ervaren docenten. De FUN-dag van 29 mei zal na de zomervakantie een vervolg krijgen in de vorm van een verwendag. Dit wordt georganiseerd in samenwerking met Zadkine Uiterlijke Verzorging. De deelnemers kunnen dan kiezen uit verschillende kappersbehandelingen en een manicurebehandeling.

Anders Jong is een initiatief van Jolanda Groen - Raatgever, die geïnspireerd werd door een poster in de metro, die zij zag tijdens haar dagelijkse reis naar haar werk. De oproep was afkomstig van de gemeente Rotterdam om bewoners op te roepen om particuliere initiatieven te ontwikkelen voor een beter leefklimaat. De dag wordt ondersteund door SBAW, Welzijn Welzijnsorganisatie, Steunpunt Mantelzorg Hoogvliet, Thermiek Welzijnsorganisatie, Flexusjeugdplein, CVD Hoogvliet & Rotterdam, Context, Centrum voor GGZ preventie, OCE, Zadkine en de basisscholen in Hoogvliet

Kijk voor meer informatie op www.AndersJong.nl (actief per 1 mei 2010) of bel naar 06-48037512