Gemeente Alkmaar


Afrondende werkzaamheden rotonde Schinkelwaard - Drechterwaard

Alkmaar, 12 mei 2010

De gemeente gaat de rotonde Schinkelwaard - Drechterwaard asfalteren. Hiertoe wordt de kruising volledig afgesloten op zaterdag 29 mei van 07.00 tot ca. 18.00 uur. De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van de asfaltdeklaag en de belijning.

Sinds eind januari 2010 is de kruising Schinkelwaard - Drechterwaard afgesloten voor doorgaand verkeer. Door de koude winter zijn de werkzaamheden met ca. 3 weken vertraagd. Begin juni zijn de werkzaamheden afgerond.

Omleidingsroute
Tijdens de afsluiting van de rotonde op zaterdag 29 mei zet Connexxion pendelbussen in voor de lijnen 3 en 4. Deze bussen rijden van De Mare en Overdie naar de rotonde en terug. De busreizigers stappen bij de rotonde over om de reis te vervolgen.

Voetgangers en (brom)fietsers worden aan de zijde van de Winkelwaard om het werk heen geleid.

Voor het autoverkeer geldt dezelfde omleidingsroute als tijdens de eerdere fasen, die staat aangegeven op de gele borden. Deze route loopt via Tochtwaard, Muiderwaard, Neswaard, Huiswaarderweg, Nollenweg en de Hertog Aalbrechtweg. Station Alkmaar-Noord en de bedrijven aan de kant van het Leger des Heils zijn bereikbaar via de Kreekwaard.

Werk in uitvoering
De gemeente Alkmaar doet er alles aan om de overlast van de werkzaamheden te beperken. Meer informatie over wegwerkzaamheden is te vinden op de pagina `Werk in uitvoering'.